ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Οι 2+2 κατευθύνσεις της επόμενης ημέρας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Η ενίσχυση των Ενόπλων δυνάμεων με οπλικά συστήματα και η υλοποίηση του νέου μισθολογίου του προσωπικού τους, η αμυντική διπλωματία, καθώς και η εγχώρια αμυντική βιομηχανία είναι οι κατευθύνσεις που θέτει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, για την επομένη των εκλογών.

Ειδικότερα, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι «ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της επόμενης μέρας, όποιος και να είναι αυτός πρέπει να αφιερωθεί με όλες του τις δυνάμεις στο έργο της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι έργο εθνικής σημασίας και ακόμα κατεπείγον γιατί οι γεωπολιτικές συνθήκες περιπλέκονται».

Αρχικά, ο υπουργός σημειώνει πως «πρώτα είναι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με οπλικά συστήματα, αλλά και η συνέχεια της προσπάθειας για συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων. Και στους δύο τομείς έχουν γίνει σπουδαία πράγματα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Η προσπάθεια όμως σίγουρα δεν διακόπτεται, εντατικοποιείται, διότι οι ανάγκες υπάρχουν και παραμένουν», ενώ προσθέτει πως «σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να κινηθούμε με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα για να ολοκληρώσουμε τις μεγάλες αποφάσεις για την πρόσκτηση των νέων οπλικών συστημάτων, αλλά και να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις που ήδη έχουν ληφθεί».

Στη συνέχεια, ο δεύτερος στόχος που θέτει για την επόμενη ημέρα είναι «η εντατική αμυντική διπλωματία». Σε αυτόν τον τομέα, ο υπουργός τονίζει: «Ανοίξαμε δρόμους που ούτε μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι υπάρχουν όλα αυτά τα χρόνια, αναπτύσσοντας στρατηγικές σχέσεις και συμμαχίες όχι μόνο με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία που είναι προφανείς ισχυροί συμμαχικοί εταίροι, αλλά και με άλλες χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και άλλες».

Ειδική αναφορά κάνει και στις σχέσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς όπως επισημαίνει οι «προσωπικές σχέσεις με τους εταίρους Υπουργούς είναι απολύτως επιβεβλημένες».

Κεντρική θέση στις κατευθύνσεις που παρουσιάζει είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία αναφέροντας πως «οι απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί, αποτελούν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία».

Καταλήγοντας, ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζει ότι «ασφαλώς πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες της μέριμνας προς το προσωπικό. Λύσαμε κάποια προβλήματα, δεν δεχθήκαμε ποτέ ότι τα λύσαμε όλα, εκτιμώ στο κέντρο αυτής της προσπάθειας βρίσκεται η ολοκλήρωση και υλοποίηση του νέου Μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις, το οποίο εδώ και αρκετούς μήνες είναι υπό επεξεργασία από τα Επιτελεία.

Γιατί είναι σωστό και δίκαιο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να αμείβεται ανάλογα με τις υπηρεσίες που πρόσφερε αποδεδειγμένα και συνεχίζει να προσφέρει στην Πατρίδα και αυτό είναι το κεντρικό σημείο της παρέμβασης της επόμενης ημέρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης