«Πόλεμος» Κασιδιάρη και Μιχάκη για τη λέξη «Έλληνες» στην ονομασία των κομμάτων τους
Ανανεώθηκε:
Εντός της ημέρας η Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αποφασίζει για την «τύχη» δύο προσφυγών που έχουν αλληλοκαταθέσει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη με την επωνυμία «Έλληνες» και το κόμμα του Δημήτρη Μιχάκη.
Ειδικότερα η Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου συνεδριάζει από νωρίς το πρωί για να κρίνει τις προσφυγές που κατέθεσαν αργά χθες τη νύχτα λίγο πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα Έλληνες του Δημήτρη Μιχάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα «Έλληνες» του Δ. Μιχάκη κατηγορεί τον Η. Κασιδιάρη για κλοπή το ονόματος του δικού του κόμματος. Ο Μιχάκης φέρεται να υποστηρίζει πως έχει κατοχυρώσει το όνομα από το 2012. Με το σκεπτικό αυτό ζητεί από τον Άρειο Πάγο να αναγνωριστεί στο δικό του κόμμα το όνομα «Έλληνες» και όχι στο κόμμα Κασιδιάρη.
Από τη πλευρά του ο Κασιδιάρης φέρεται να υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι παράνομα ο Μιχάκης χρησιμοποιεί ως έμβλημα ένα εθνικό σύμβολο, τον ήλιο της Βεργίνας, ότι δεν έχει συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα και κατά συνέπεια είναι προσχηματική η δήλωση συμμετοχής του στις εκλογές και τέλος ότι δεν έχει τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία 200 υπογραφές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αθώοι Κασιδιάρης - Μιχαλολιάκος για την κατηγορία υποκίνησης ρατσιστικού μίσους
Εκλογές 2023: Κατέθεσε δήλωση συμμετοχής του κόμματός του ο Ηλίας Κασιδιάρης
O ΟΦΗ «πέταξε» έξω την ΑΕΚ από το Κύπελλο - Νίκησε με 1-0 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά
19:10
Κούρδοι αυτονομιστές επιχείρησαν να περάσουν στο Ιράν και συγκρούστηκαν με τους Φρουρούς της Επανάστασης
19:07
Μητσοτάκης για ψηφιακό δικαστικό φάκελο: Εξοικονομούμε χρόνο, περιορίζουμε τη γραφειοκρατία
18:55
Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Σήφη Βαλυράκη πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του
18:48