ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: «Δεν θα γυρίσω στην Ελλάδα αν δεν αποδείξω την αθωότητά μου»

Η Εύα Καϊλή EUROPEAN UNION / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις στιγμές που έζησε στη φυλακή και εκείνες που σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της αλλά και τις πιθανότητες να επιστρέψει στην Ελλάδα μιλά η Εύα Καϊλή στην πρώτη της συνέντευξη σε ελληνικό έντυπο μετά την αποφυλακισή της με βραχιολάκι από τις φυλακές Χάρεν. 

Η γνωστή πολιτικός μιλώντας στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» αναφέρεται στα όσα βίωσε αυτούς τους τέσσερις μήνες που ήταν προφυλακισμένη με την κατηγορία της συμμετοχής της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

«Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς» αναφέρει η Εύα Καϊλή.

«Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δε με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα» προσθέτει.

«Δε θα υποκύψω. Αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δε θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους» τόνισε, αναφερόμενη στην επιθυμία της να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το μεταβολίσω, με συγκλονίζει» προσθέτει.

«Χάθηκε ξαφνικά ο κόσμος όλος, έγινα χίλια κομμάτια»

«Τον Δεκέμβριο του 2022, όταν πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης σε τι κατηγορίες εφέρετο ότι συμμετείχε ο σύντροφός μου και πατέρας της κόρης μου, κατέρρευσε όλη μου η ύπαρξη, χάθηκε ξαφνικά ο κόσμος όλος, έγινα χίλια κομμάτια» αναφέρει χαρακτηριστικά για εκείνες τις ώρες που «ξεκίνησαν όλα», ενώ ανατρέχει και στην αντιμετώπιση που έτυχε από συντρόφους, συναδέλφους, συνεργάτες, ακόμα και φίλους.

«Μετά ήλθε η απόλυτη απομόνωση και απόρριψη απο τους πάντες, τους συναδέλφους μου στην Ευρωβουλή, τον πολιτικό κόσμο στην πατρίδα μου, τους φίλους, τους γνωστούς. Ηταν σαν να μην υπήρξα. Βρέθηκα στη φυλακή, μακριά από την κόρη μου, με μόνη συντροφιά την ελπίδα ότι αυτό που ζω είναι ψευδαίσθηση. Παραμιλούσα, φώναζα “είμαι αθώα”, αλλά οι τοίχοι και τα κάγκελα δεν ακούν», τονίζει.

Οι πρώτες ώρες στη φυλακή κυλούν δύσκολα. Οι σκέψεις της ζωής που σιγά-σιγά αντιλαμβάνεται ότι θα αποτελέσει παρελθόν τη συνθλίβουν. «Οι μόνοι που με πίστεψαν ήταν η αδελφή μου, η μάνα μου, ο πατέρας μου και ο έλληνας δικηγόρος μου, ο Μιχάλης, όπως τον είχαν μάθει και τον αποκαλούσαν και οι συγκρατούμενές μου. Κάποιοι πίστεψαν ότι είχα τελειώσει, ότι έσβησα ως προσωπικότητα» περιγράφει με πικρία.

Η διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ ήταν θέμα λίγων λεπτών από τη στιγμή της ανακοίνωσης της προσαγωγής της, για να ακολουθήσει και η διαγραφή της από τον ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, αλλά και η καθαίρεσή της από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ύστερα από ψηφοφορία.

«Με υποτίμησαν, με προσέβαλαν ως γυναίκα, με απαξίωσαν, αλλά ποτέ δεν θα παραδεχθώ ότι πρόδωσα την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που με τίμησαν τόσα χρόνια με την ψήφο τους. Εμπιστεύθηκα κι εγώ ανθρώπους, έχω μάθει να πιστεύω στον σύντροφο, στον φίλο» τονίζει αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους στην υπόθεση Qatargate.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης