ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «στρατηγική των διλημμάτων», ο σχεδιασμός και οι στοχεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η «στρατηγική των διλημμάτων», ο σχεδιασμός και οι στοχεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός με την Παραολυμπιονίκη Άννα Ντέντα ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη «στρατηγική των διλημμάτων» στοχεύει ο πρωθυπουργός για να πείσει τους ψηφοφόρους, που έχουν προβληματιστεί ή έχουν πάρει αποστάσεις από το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει μπροστά και δεν θα αλλάξει σελίδα με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με καθημερινές του πλέον παρεμβάσεις όχι μόνο δια ζώσης και με επισκέψεις όπου χρειάζεται, αλλά και μέσα από τα social media αναδεικνύει το έργο και τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του κόντρα στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη περίοδο 2015-2019.

Στροφή στην καθημερινότητα των πολιτών

Η στροφή στην καθημερινότητα των πολιτών σηματοδοτήθηκε από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σπίτι της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο μπότσια και Παραολυμπιονίκη Άννα Ντέντα που μετέχει στο πρόγραμμα «προσωπικός βοηθός» για άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μέσα από το διαδίκτυο επιχειρεί την προσέγγιση των νέων ψηφοφόρων με απολογισμό του κυβερνητικού του έργου στον τομέα της οικονομίας και όχι μόνο.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που αυτό που είπαμε το κάναμε πράξη. Και έχεις την προσωπική σου βοηθό και χαίρομαι που βλέπω ήδη ότι έχετε αναπτύξει μια πολύ ωραία σχέση. Και ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό για σένα και για χιλιάδες άτομα με αναπηρία που χρειάζονται αυτή τη βοήθεια, αλλά όχι μόνο για σας, κυρίως για την οικογένειά σας. Να μπορέσει και η μητέρα σου να ξεκουραστεί λίγο περισσότερο, να αισθάνεται ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος άλλος που σε αγαπάει και σε φροντίζει και είναι πολύ σημαντική ανακούφιση για να μπορείς να κάνεις κι εσύ πολλά περισσότερα πράγματα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους εκείνους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και βρίσκονται στο φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ανάδειξη των μέτρων υπέρ των πολιτών

Όλα αυτές οι πολιτικές επιλογές έχουν ως στόχο να καταλάβουν οι ψηφοφόροι ότι όλα τα χρόνια που ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά τη χώρα έχει πάρει μέτρα και έχει νομοθετήσει πολιτικές οι οποίες βρίσκονται κοντά στους πολίτες.

Παράλληλα, μέσα από την ανάδειξη των θετικών μέτρων για την κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύει και το διακύβευμα των εκλογών που δεν είναι άλλο από το να παρουσιάσει στους πολίτες ότι το σύστημα της απλής αναλογικής με το οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές της 21ης Μαϊου είναι οδηγός αστάθειας και αποτυχίας.

Στην ουσία στο Μέγαρο Μαξίμου στοχεύουν στη δεύτερη κάλπη, εκείνης της 2ας Ιουλίου, γιατί η πρώτη κάλπη ναι μεν ενισχύει τον πρώτο κόμμα και δείχνει το δρόμο προς τις δεύτερες εκλογές, αλλά δεν μπορούν να προσπεράσουν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση γιατί από αυτήν κρίνεται το μέγεθος της νίκης στις δεύτερες εκλογές. «Εμείς επιδιώκουμε ένα ποσοστό, που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα δώσει στη χώρα μια σταθερή, αυτοδύναμη, αποτελεσματική Κυβέρνηση.

Σήμερα μία καθαρή πρόταση διακυβέρνησης υπάρχει στο τραπέζι. Είναι η πρόταση διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Απέναντι σε αυτή την πρόταση τι ακριβώς υπάρχει; Ένας που λέει να συνεργαστώ με τον άλλο, αλλά δεν τον ονοματίζει. Ο τρίτος λέει δεν θέλω να είσαι εσύ ο επικεφαλής. Ο άλλος λέει δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστώ με σένα, τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού».

Με το βλέμμα στη δεύτερη κάλπη

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης για κυβερνητική συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων , αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για «κυβέρνηση ηττημένων», κάτι που ο κ. Τσίπρας το αντιπαρέρχεται και λέει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Ο κ. Τσίπρας δεν λέει ονόματα στην "προοδευτική διακυβέρνηση". Γιατί άμα πει ονόματα, θα αναγκαστεί να πει και του κ. Βαρουφάκη που θέλει να "ανατινάξει" τις τράπεζες, που έχει μαζί του και τον κ. Στρατούλη, έβαλε και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίπλα. Έτσι ορίζει την «προοδευτική διακυβέρνηση» τονίζει ο κ. Γ. Οικονόμου εννοώντας φυσικά όπως λέει την επιστροφή, του ΣΥΡΙΖΑ , σε όλα αυτά που έφεραν την Ελλάδα εκεί που την έφεραν το 2019.

Επιστρατεύοντας τα διλλήματα των εκλογών η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ποιο είναι το πρόσταγμα των εκλογών με τα κυβερνητικά στελέχη να διατυπώνουν την άποψη ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αντί για τα «αν», εμείς βάζουμε μπροστά τις προϋποθέσεις. Το τι πρέπει να γίνει για να συνεχίσει ο κόσμος να πάει μπροστά. Και αυτό που πρέπει να γίνει είναι η Νέα Δημοκρατία να έχει μια καθαρή, μια μεγάλη νίκη την 21η Μαΐου.

Debate με όλους

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός debate το Μέγαρο Μαξίμου τάσσεται υπέρ του διαλόγου για να αναδείξει αυτά ακριβώς τα διλήμματα στους Έλληνες ψηφοφόρους μέσα από ένα τηλεοπτικό διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που διεκδικούν τη θέση του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Ο πρωθυπουργός, είναι ένας θεσμικός πολιτικός. Δεν αρνήθηκε ποτέ τον διάλογο, 80 φορές, 95 ώρες διαλόγου έχουν με τον κ. Τσίπρα στη Βουλή. Δεν αρνείται τον διάλογο με κανέναν. Θεσμικά θα γίνει ο διάλογος, όπως πρέπει, με βάση τους κανόνες που ισχύουν στις προεκλογικές περιόδους. Αυτό που βάζει ο Πρωθυπουργός -και το βάλαμε από την πρώτη στιγμή- είναι να μην είναι αυτό μια άνευρη συζήτηση, μονολόγων, αλλά ένας διαδραστικός διάλογος που θα βασίζεται πάνω σε πραγματικά στοιχεία, όχι σε ένα εικονικό πολιτικό σύμπαν. Δεν περιμένει η κοινωνία τώρα να μάθει τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα» τονίζουν .