Βουλή: Η συζήτηση για την τροπολογία - «μπλόκο» στον Κασιδιάρη - Πυρά της αντιπολίτευσης
Ανανεώθηκε:
Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την συμπληρωματική τροπολογία που αφορά την απαγόρευση καθόδου στις εθνικές εκλογές του «κόμματος Κασιδιάρη».
Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή τα κόμματα εμφανίστηκαν με κριτική διάθεση απέναντι στην κυβέρνηση, καταλογίζοντας της προχειρότητα, καθώς -όπως ανέφεραν- δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις της στην αρχική ρύθμιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ που καταλογίζει φιάσκο στην κυβέρνηση και επιμένει πως η στάση της ενισχύει τους ναζιστές, θα απέχει, όπως όλα δείχνουν από την αυριανή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Ήρθατε σε αδιέξοδο, ρίχνετε νερό στο μύλο του Κασιδιάρη κι εύχομαι να μην το πληρώσει ο ελληνικός λαός, είπε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης και υπογράμμισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη, «δεν επιθυμούμε τα ναζιστικά μορφώματα στη Βουλή».
«Στηρίζουμε κάθε μέτρο που αποκλείει μια εγκληματική οργάνωση», ανέφερε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Ευαγγελία Λιακούλη και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του που κινείται στο πεδίο της μικροπολιτικής, αλλά και τη ΝΔ που άφησε -όπως είπε- τον Κασιδιάρη να δρα ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές. Σχολίασε ακόμη, ότι ο δημόσιος διάλογος κυβέρνησης και αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου δεν κολακεύει τη δημοκρατία.
Θα καταψηφίσει την τροπολογία το ΚΚΕ με την Μαρία Κομνηνάκα να υποστηρίζει ότι μπλόκο σε αυτά τα μορφώματα δεν μπορεί να μπει με διάφορες ρυθμίσεις. "Η ναζιστική νοοτροπία δεν αντιμετωπίζεται έτσι, αλλά από τον λαό", είπε και σημείωσε ότι είναι επικίνδυνη η κυβερνητική τροπολογία γιατί εισάγει νομοθετικό πλαίσιο για έλεγχο στα εσωτερικά των κομμάτων. «Μετατρέψατε έναν κρατούμενο επί 4 χρόνια σε πολιτικό κρατούμενο, τον αφήσετε να δίνει διαλέξεις, να παίζει με τα social media, τον ηρωποιήσατε», ανέφερε ο Αντώνης Μυλωνάκης από την Ελληνική Λύση.
"Τον φασισμό τον τσακίζουμε στους δρόμους και στην κάλπη, όχι στα δικαστήρια", σχολιάζει με ανακοίνωση του το ΜέΡΑ 25.
Υπενθυμίζεται πως η αλλαγή του νόμου, βάσει του οποίου, θα αποφασίζει πλέον η Ολομέλεια, -και όχι ένα μέρος- του Α` Τμήματος του Αρείου Πάγου, προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής Αρεοπαγίτη, Χρήστου Τζανερίκου, ο οποίος παραιτήθηκε, χαρακτηρίζοντας «φωτογραφική» τη διάταξη και κάνοντας μάλιστα λόγο για δυσπιστία και έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, ενώ άφησε αιχμές για τον υπουργό Εσωτερικων Μάκη Βορίδη, ότι υποδεικνύει στους δικαστές την κρίση τους,
Η κρίσιμη απόφαση του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη θα ληφθεί το αργότερο έως τις 5 Μαΐου.
Δείτε τη συζήτηση στη Βουλή: