ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυλοδαρμός Βαρουφάκη: Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη βία κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25

Ξυλοδαρμός Βαρουφάκη: Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη βία κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25
Περαστικά στον Γενικό Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη ευχήθηκε ο πολιτικός κόσμος, καταδικάζοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε μορφή βίας EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η επίθεση αγνώστων στον Γιάνη Βαρουφάκη, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν στα Εξάρχεια και τον έστειλαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με κάταγμα στη μύτη, ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Τηλεφώνημα από Θεοδωρικάκο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κάλεσε στο τηλέφωνο τον Γιάνη Βαρουφάκη για να του ευχηθεί περαστικά. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή της επίθεσης, τον Γιάνη Βαρουφάκη δεν συνόδευε η αστυνομική φρουρά που του έχει διατεθεί, ως αρχηγό κόμματος.

Ευχές για περαστικά από Άδωνι Γεωργιάδη

Περαστικά στον Γενικό Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη ευχήθηκε με ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάντζος: Η βία προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, ανέφερε ότι «η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη. Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει» υπογράμμισε ο κ. Μάντζος.

Ζαχαριάδης: «Πράξη φασιστική»

Για το περιστατικό, τοποθετήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης χαρακτηρίζοντάς το «πράξη φασιστική». Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι «ο ξυλοδαρμός κάθε πολιτικού ή πολίτη για τις απόψεις του είναι πράξη φασιστική»


Οικονόμου: Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου καταδίκασε την επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25, κάνοντας λόγο για «τραμπουκισμούς που δεν χωρούν στη Δημοκρατία», τονίζοντας δε, ότι η αστυνομία θα κάνει ό,τι απαιτείται, για να βρεθούν οι δράστες.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», αναφέρει ο κ. Οικονόμου στη δήλωσή του.

Πλεύρης: Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση

Στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση οι τραμπούκοι», αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. «Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον κ. Γ. Βαρουφάκη. Στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση οι τραμπούκοι», αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

ΜέΡΑ25: «Φασιστική επίθεση τραμπούκων κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη»

Η ανακοίνωση του κόμματος:

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ