ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για το υπουργικό συμβούλιο: «Η συγγνώμη μας είναι ειλικρινής»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «η συζήτηση γίνεται υπό τη σκιά βαριάς οδύνης για την απώλεια των ανθρώπων» ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στις επικρίσεις περί υποκρισίας της κυβέρνησης για τις εικόνες των θλιμμένων υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο για την τραγωδία των Τεμπών, απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Διαπιστώνω τελευταία ότι υπάρχουν πάρα πολλοί (...) οι οποίοι προσπαθούν να αναδειχθούν σε τιμητές της ειλικρίνειας των συναισθημάτων μας, που αμφισβητούν και κρίνουν με πολύ μεγάλη ευκολία την ειλικρίνεια της συγγνώμης και των συναισθημάτων μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Εξήγησε πως η συζήτηση στο υπουργικό έγινε «υπό τη σκιά βαριάς οδύνης για την απώλεια των ανθρώπων, το πένθος των συγγενών και για τα πολλά ''γιατί'' της κοινωνίας. «Ούτε διαχέουμε, ούτε κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας», προσθέτονας ότι «η τραγωδία έγινε με την Κυβέρνησή μας στο τιμόνι της χώρας, αυτό δεν αλλάζει και έχουμε τη δική μας ευθύνη», σημείωσε.

«Η συγγνώμη και η θλίψη που νιώθουμε για το γεγονός είναι ειλικρινής γιατί μπορεί να χάσαμε φίλους μας, γιατί κάνουμε όλοι την προβολή ότι στα θύματα μπορεί να ήταν οι δικοί μας άνθρωποι, οι δικοί μας φίλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Έθεσε, δε και τα εξής ερωτήματα: «Τι να πεις στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους; Τι να τους κοιτάξεις και τι δικαιολογία να βρεις; Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους εγγυηθείς ότι δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που φταίει να μείνει ατιμώρητος. Όποιος και αν είναι, όπου και αν είναι είτε αυτό αφορά ποινικές, είτε διοικητικές ευθύνες. Ότι θα κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου άμεσα και γρήγορα για να μην ξανασυμβούν αυτά».

Αποσπασμένα στο Γραφείο Τύπου του Τσίπρα στελέχη της -υποστελεχωμένης- ΡΑΣ

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του σταθμάρχη στη θέση αυτή από πολιτικό πρόσωπο, επιβεβαίωσε ότι δεν ήταν «ρουσφέτι», αλλά ένας άνθρωπος που, χωρίς αμφιβολία, δεν θα έπρεπε να βρεθεί σε αυτή τη βάρδια, σε αυτό το Σταθμό μόνος του.

Έπειτα, ο Γιάννης Οικονόμου, έστρεψε τα «βέλη» του στο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην απόσπαση προσωπικού από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, τονίζοντας σκωπτικά ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για «ρουσφέτι» και προσωπικό, την ώρα που από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων -η οποία και αυτή πάσχει από έλλειψη προσωπικού- «επιλέγουμε να αποσπάσουμε δύο από τα στελέχη που έχουμε, στο κόμμα μας». Αναφέρομαι στην απόσπαση σε πολιτικό κόμμα -και στο κόμμα και σε γραφείο βουλευτή- δύο στελεχών της ΡΑΣ, παρά τις προειδοποιήσεις υπηρεσιακών παραγόντων ότι δεν υπάρχει το προσωπικό».

Μάλιστα, προσθέτει ότι «αν σήμερα ήταν υπάλληλος από τη ΡΑΣ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στο Γραφείο Τύπου του κ. Μητσοτάκη, ποια θα ήταν η κριτική;».

Καταλήγοντας, απαντά πως «δεν είναι, όμως, στο Γραφείο Τύπου του κ. Μητσοτάκη, είναι στου κ. Τσίπρα, στο Γραφείο Τύπου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αν σήμερα ήταν αποσπασμένος στο γραφείο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας υπάλληλος από αυτούς τους λίγους που δεν υπάρχουν στη ΡΑΣ, ποια θα ήταν η κουβέντα για το κομματικό κράτος και το «ρουσφέτι»; Δεν είναι όμως στη Νέα Δημοκρατία. Είναι σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που ασχολείται με τη διαφάνεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης