Εντείνονται οι πιέσεις για την υποψηφιότητα Καραμανλή στις εκλογές
Εντείνονται οι πιέσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και εντός των κύκλων της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Μεταφορών Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή στις προσεχείς εκλογές μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Action24 για το κατά πόσο μπορεί να θέσει υποψηφιότητα ο Κώστας Καραμαλής στις εκλογές του 2023, εξέφρασε την θέση του λέγοντας ότι «εάν ήμουν εγώ σε ανάλογη θέση δεν θα μπορούσα συναισθηματικά και ψυχολογικά να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία».
Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «βεβαίως ο Κώστας Καραμανλής έχει δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού».
Αντίστοιχα, το δρόμο που επέλεξε και ο ίδιος έδειξε εμμέσως στον Κώστα Καραμανλή ο βουλευτής της Ν.Δ και πρώην υπουργός Θοδωρής Ρουσόπουλος. Ερωτηθείς σχετικώς σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε : «δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει, ο κόσμος είναι ο υπέρτατος κριτής. Όταν εγώ το 2008 κατηγορήθηκα για αθλιότητα.... εγώ είπα το 2009 στον Καραμανλή δεν θα κατέβω υποψήφιος δεν θα μπορούσα να παλέψω την κατάσταση».
Το αρνητικό κλίμα για τον κ. Καραμανλή συντηρείται και από την αντιπολίτευση. Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι αν ο κ. Καραμανλής μείνει εκτός ψηφοδελτίων θα θεωρηθεί πολιτική «νίκη», άσχετα αν ο ΣΥΡΙΖΑ στα δικά του ψηφοδέλτια συμπεριλάβει υποψηφίους που έχουν καταδικαστικές αποφάσεις, όπως υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία.
Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι την τελευταία τετραετία έχουν καταθέσει 60 επίκαιρες ερωτήσεις για το σιδηροδρομικό δίκτυο εκ των οποίων οι 22 αφορούσαν ειδικά την ασφάλεια. Η τελευταία μάλιστα ήταν οκτώ ημέρες πριν την τραγωδία.
Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα
Η συζήτηση άνοιξε ιδίως μετά τις σκέψεις της κυβέρνησης, που εκφράστηκαν μέσω διαφόρων υπουργών, ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον κ. Καραμανλή πραγματοποιήθηκε με την απόφασή του να παραιτηθεί από υπουργός την ίδια κιόλας ημέρα του δυστυχήματος και άρα έπραξε αυτό που έπρεπε να κάνει.
Το ενδεχόμενο ωστόσο, που παραμένει ανοικτό -να περιοριστεί στην παραίτησή του από υπουργός, και να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές- προκαλεί συζητήσεις όχι μόνο από την αντιπολίτευση που είναι ριζικά αντίθετη, αλλά και από φιλοκυβερνητικούς βουλευτές.
Η πίεση που ασκείται στο παρασκήνιο ώστε να πέσουν οι τόνοι σε σχέση με τη συμμετοχή του τις εκλογές φαίνεται πως είναι έντονη. Όπως έλεγαν μάλιστα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, «καλύτερα να το πράξει ο ίδιος πριν του το ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».