ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Δεν θα παρακαμφθούν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος

EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα παρακαμφθούν οι συνταγματικές διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

“Ουδείς υπονόησε και ουδείς σκέφτηκε ότι θα παρακαμφθούν οι συνταγματικές διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος”, επεσήμανε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος που ανακοίνωσε χθες, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι η απάντησή της χθες ήταν ότι δεν έχει συζητηθεί και δεν έχει αποφασιστεί τίποτε, αλλά δεν μπορεί να το αποκλείσει “και μετά ακολούθησαν σχόλια ‘βόμβα στα θεμέλια’, κ.λπ.”.“Αυτό που υπάρχει είναι ένας φόβος του παλιού συστήματος απέναντι στη λαϊκή κρίση”, πρόσθεσε η ίδια.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι “παραμένουμε στη θέση μας για την απλή αναλογική και θα συζητηθούν ο τρόπος και οι λεπτομέρειές του” και συμπλήρωσε ότι ο κ. Κουρουμπλής έχει πάρει εντολή από τον πρωθυπουργό να διερευνήσει το θέμα.

Για τη διαδικασία της αξιολόγησης υποστήριξε ότι ολοκληρώνεται και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η εκταμίευση. “Έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα. Είμαστε, πλέον, στη διαδικασία της έγκρισης των ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων όπου χρειάζεται”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Ό,τι έχουμε υποσχεθεί το κάνουμε. Με διαρκή αγώνα, να βγούμε από την κρίση, με την κοινωνία όρθια”.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία για το Ελληνικό, είπε ότι δεν πανηγυρίζει κανείς. “Διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε βελτιώσεις προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου”, σημείωσε και υπενθύμισε ότι στη συμφωνία του καλοκαιριού υπήρχε και ο όρος των ιδιωτικοποιήσεων. “Η πολιτική που χαράχτηκε το καλοκαίρι αποτελεί συναπόφαση και επικυρώθηκε και από τον ελληνικό λαό στις εκλογές”, συμπλήρωσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ακόμα ότι δεν έχει τεθεί θέμα 13ου και 14ου μισθού. “Tο lock out είναι σε κείμενο του ΔΝΤ. Το κείμενο αυτό απορρίφθηκε και από εμάς και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς” τόνισε, λέγοντας ακόμα ότι οι απόψεις του ΔΝΤ είναι γνωστές και πως ο κ. Μητσοτάκης έχει ταυτιστεί μαζί τους ως υπουργός.
Για το ασφαλιστικό η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι δεν αλλάζει τίποτα πέρα από όσα ψηφίστηκαν και πως η κυβέρνηση κατάφερε να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Τέλος, έκλεισε τα σενάρια περί ανασχηματισμού, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο κλίμα αυτή τη στιγμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης