ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Κλείνουμε τις εκκρεμότητες της αξιολόγησης, ανύπαρκτο θέμα 13ος - 14ος μισθός

Μαξίμου: Κλείνουμε τις εκκρεμότητες της αξιολόγησης, ανύπαρκτο θέμα 13ος - 14ος μισθός
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τους θεσμούς σήμερα προανήγγειλε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Όλγα Γεροβασίλη ώστε από αύριο όπως σημείωσε να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, έχουν πλέον διευθετηθεί όλες οι τελευταίες εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Ήδη το απόγευμα της Τρίτης υπεγράφη το Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development για το Ελληνικό, που αποτελούσε προαπαιτούμενο.

Η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι στο μνημόνιο θα καταγραφούν οι αλλαγές που έχουν προκύψει, στην πορεία για την υπογραφή της τελικής σύμβασης, επισημαίνοντας ότι χρονικός ορίζοντας για την υπογραφή της σύμβασης είναι η 16η Νοεμβρίου 2016.

Ήδη πάντως "τρέχει" η διορία που έδωσε χθες το Euroworking Group στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προαπαιτουμένων.

Κομισιόν: "Συνεχίζεται η πρόοδος"

Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Πιέρ Μοσχοβισί με σημερινές της δηλώσεις έκανε λόγο για συνέχιση της προόδου εφαρμογής των τελευταίων προαπαιτουμένων δράσεων, "προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης".

Αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, ανέφερε ότι θα ληφθεί σχετική απόφαση όταν το Euroworking Group εξακριβώσει ότι οι εκκρεμούσες προαπαιτούμενες δράσεις έχουν ολοκληρωθεί.

"Ανύπαρκτο θέμα ο 13ος - 14ος μισθός"

Σχετικά με τα εργασιακά που θα ανοίξουν τις διαπραγματεύσεις ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης το φθινόπωρο και υπό το φως των πληροφοριών ότι η στάση των δανειστών θα είναι σκληρή οδηγώντας ακόμα και σε κατάργηση τον 13ο και 14ο μισθό, η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε το θέμα "εντελώς ανύπαρκτο".

Κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ και τον πρόεδρό της, "αντί να υπερασπίζεται τα προαναφερθέντα που δεν απειλούνται από κανέναν, να πάρει θέση για τις ομαδικές απολύσεις, το lock out και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις".

Η αξιωματική αντιπολίτευση από τη μεριά της με δική της ανακοίνωση έκανε λόγο για ψέματα και ανικανότητα της κυβέρνησης, αναφέροντας πως το Μαξίμου έχει συμφωνήσει σε επιπλέον μέτρα για τα εργασιακά με τους δανειστές και καλώντας την κυβερνητική εκπρόσωπο να πει τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ