ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αλβανία την Τετάρτη ο Δένδιας: Συνάντηση με Ράμα για τα Δυτικά Βαλκάνια

Στην Αλβανία την Τετάρτη ο Δένδιας: Συνάντηση με Ράμα για τα Δυτικά Βαλκάνια
Οι δύο υπουργοί θα εστιάσουν στην πορεία των διμερών σχέσεων αλλά και σε τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εν όψει τόσο των εξελίξεων που επικρατούν την δεδομένη χρονική στιγμή στα Βαλκάνια, αλλά και των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και την εισβολή στην Ουκρανία, την Τετάρτη 21/12 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα επσκεφτεί την Αλβανία και θα συναντήσει την υπουργό Εξωτερικών Όλτα Τζάτσκα.

Μάλιστα ,στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Έλληνα ΥΠΕΞ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα εστιάσουν στην πορεία των διμερών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, σε τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και σε θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Στη συνέχεια, θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες, και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί ώρα 11:10.

Κατά την παραμονή του στα Τίρανα, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο, καθώς και το Αλβανοαμερικανικό σχολείο «Πρωταγωνιστές», το οποίο λειτουργεί υπό το ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2020 και τον Μάιο του 2022, ενώ η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας επισκέφθηκε την Ελλάδα στις αρχές Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ