Ηλιόπουλος: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης πώς πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει
Πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τη δημοσκοπική εταιρία Marc.
«Θα παρέμβει εισαγγελέας για τα εικονικά τιμολόγια της MARC;», αναρωτιέται σε ανάρτησή του στiς προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νάσος Ηλιόπουλος, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει πώς πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η δημοσκοπική εταιρεία MARC, διενεργεί δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου αλλά ταυτόχρονα και για λογαριασμό μεγάλων ΜΜΕ και λαμβάνει εικονικά τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ από χωματουργική εταιρεία- «φάντασμα», που «εντελώς συμπτωματικά» έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια και για εταιρεία που εμπλέκεται με το παράνομο λογισμικό Predator.
«Πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα στη χαμένη αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων, αλλά και του πολιτικού μας συστήματος. Αναμένουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα, όπως ο νόμος προβλέπει για υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος όπως το ξέπλυμα. Κυρίως, όμως, αναμένουμε εξηγήσεις.
Τόσο από τον κ. Μητσοτάκη που οφείλει να απαντήσει με ποιον τρόπο πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει, όσο όμως κι από τον κ. Πιτσιλή της ΑΑΔΕ», συμπληρώνει ο κ. Ηλιόπουλος.
Η ανάρτηση Ηλιόπουλου:
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τι ζήτησε ο Τσίπρας από τον πρέσβη του Ισραήλ
Ιταλία και Πολωνία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν
22:16
«Δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τη στάση της Ουάσινγκτον» για τη Γροιλανδία, λέει ο ΥΠΕΞ της Δανίας
22:04
Λαβρόφ: Η Ρωσία πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται με το Ιράν - Αιχμές κατά των ΗΠΑ
21:56
Αντιμέτωπη ξανά με πρόταση μομφής η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
21:44