Τσιάρας: Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης

Στην ετήσια γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), παρευρέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, στην οποία τοποθετήθηκε επί των μεταρρυθμίσεων που επήλθαν στον τομέα της Δικαιοσύνης.
Μεταξύ των προαναφερόμενων μεταρρυθμίσεων που αποφασίστηκαν, μέσω των νομοθετικών ρυθμίσεων, όπως είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, η ίδρυση Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων, κ.ά.
Παράλληλα, θετική χαρακτήρισε την ανταπόκριση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα οικονομικά αιτήματα των Δικαστικών Ενώσεων που υποβλήθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στο Μαξίμου, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψει η δημιουργία επιπρόσθετου δημοσιονομικού χώρου κατόπιν ανάπτυξης της οικονομίας.
Η πρόεδρος της ΕΔΕ Μαργαρίτα Στενιώτη προέβη σε δηλώσεις για τις ευθύνες που έχουν αυξηθεί για στην Δικαιοσύνη λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας, ενώ έκανε μνεία στην αμφισβήτηση του έργου της ελληνικής Δικαιοσύνης και των δικαστικών αποφάσεων, ζητώντας να τεθούν όρια στην κριτική και δη από τα πολιτικά πρόσωπα.
Συμπλήρωσε, δε, ότι η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να εμπλέκεται στην πολιτική, τονίζοντας ότι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν πτοούνται από τις επικρίσεις ακόμα και από τις κακόβουλες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΥΠ: Παύονται υποδιοικητές από τα καθήκοντά τους - Υπερψηφίστηκε με 156 «ναι» το νομοσχέδιο

Τσιάρας: Εύλογο χρονικό διάστημα η τριετία για την ενημέρωση του παρακολουθούμενου

Τσιάρας για παρακολουθήσεις: Κλείνουμε κενά - Περιμένουμε προτάσεις από τα κόμματα

Τσιάρας: Αυστηροποιούνται οι ποινές για εγκλήματα κατά ανηλίκων

Τι να προσέξετε για την έκπτωση 4% και για την πληρωμή εφάπαξ ή με δόσεις στον φόρο εισοδήματος
04:00
Youth Pass: Πώς θα κάνετε αίτηση - Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα
03:00
Ρεύμα: Σε εφαρμογή το θερινό ωράριο - Πότε ισχύουν οι μειωμένες χρεώσεις
02:00
Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού
01:00