Οικονόμου για Καϊλή: Κανείς από την κυβέρνηση δεν απέδωσε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ
Ανανεώθηκε:
Το ζήτημα των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, αλλά και η πολύκροτη υπόθεση με την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή μονοπώλησαν τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δέχτηκε βροχή σχετικών ερωτήσεων.
«Δεν έχουμε ενδείξεις ότι η υπόθεση Καϊλή σχετίζεται με τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετικά ερώτηση, προσθέτοντας πως «Θα έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε το νήμα που ακολούθησαν οι βελγικές αρχές».
Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την υπόθεση, καθώς πρώτον συνιστά ρήγμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης στη λειτουργία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και δεύτερον, αφορά μια Ελληνίδα ευρωβουλευτή.
Ο κ. Οικονόμου εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Ανδρουλάκη, επαναλαμβάνοντας ότι αντιδρώντας σπασμωδικά και με εκνευρισμό στην υπόθεση της κ. Καϊλή προέβη σε μια κωμικοτραγική απόπειρα μετάθεσης ευθυνών και προσθέτοντας πως η κ. Καϊλή υπήρξε επί πολλά χρόνια πολιτικά συνδεδεμένη με τον ίδιο.
«Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αλλά η λύση στο πρόβλημά του δεν είναι αυτού του είδους η υποκρισία και οι κωμικοτραγικές διαπιστώσεις και κυρίως η επιλογή του να διαγράφει παλαιότερες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Απαντώντας σε σχετικά ερώτηση, τόνισε μεταξύ άλλων πως κανείς από την κυβέρνηση δεν απέδωσε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, να μετατρέψει το ζήτημα σε πολιτικό, υποστηρίζοντας πως αυτό έσπευσε να το κάνει ο κ. Ανδρουλάκης επειδή ήταν στριμωγμένος και θυμωμένος.
Παρακολουθήσεις
Στην αρχή της ενημέρωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξαπέλυσε κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως προσπαθούν να στρέψουν αλλού την προσοχή των Ελλήνων πολιτών. «Επειδή δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να εισφέρουν στα μεγάλα προβλήματα των Ελλήνων, γι’αυτό προσπαθούν να αντιπολιτευθούν με μια τακτική που αποδοκιμάζει σύσσωμη η ζώσα και ενεργή κοινωνία: τη βύθιση της πολιτικής ζωής σε έναν βούρκο, στην τοξικότητα και τη μετάθεση της ατζέντας σε θέματα μακριά από την καθημερινότητα των πολιτών και τα πρώτης προτεραιότητα και σημασίας ζητήματα για την πατρίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό εξήγησε ότι η πρώτη τους στόχευση έχει να κάνει με το ζήτημα των λογισμικών παρακολούθησης και τη λειτουργία της ΕΥΠ σχετικά με τις επισυνδέσεις των τηλεπικοινωνιών, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση από τον περασμένο Αύγουστο κιόλας έχε αναλάβει δραστικές πολιτικές αλλά και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών ακόμη και των συστημικών προβλημάτων στη λειτουργία της ΕΥΠ και η ελληνική Δικαιοσύνη προχωρά στη διερεύνηση της κατάστασης συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ με την αμέριστη συνδρομή όλων των κρατικών αρχών ώστε να διερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης.
«Θυμίζω άλλωστε ότι αυτή ήταν η στάση μας από την πρώτη στιγμή: θεσμική αντιμετώπιση και άμεσες αποφάσεις όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση της διοίκησης της ΕΥΠ από τον περασμένο Αύγουστο», τόνισε.
Επανέλαβε τα περί υπόγειων ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένο κύκλο μέσων διοχετεύοντας τους υλικό.
Στο σημείο αυτό τόνισε ότι παρά την απέλπιδα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αποσπάσουν την προσοχή από τα σοβαρά προβλήματα αλλά και τις ανεπάρκειές τους «η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πολιτικά στον προηγούμενο αιώνα. Δεν θα ανακοπεί η πορεία προόδου και αναβάθμισης της πατρίδας μας. Το συλλογικό και το πατριωτικό δεν θα υποταχθούν σε καμιά επιδίωξη άλλου είδους απ' όπου κι αν προέρχεται».
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει το σύνολο των δεσμεύσεών της και πως ό,τι πέτυχε το πέτυχε με την κοινωνία στο πλευρό της αλλά κοινοβουλευτικά μόνη της χωρίς τη συμπαράσταση άλλων κομμάτων.
Πέρασε στη συνέχεια στον Προϋπολογισμό του 2023 αναφερόμενος στη συζήτηση που θα ξεκινήσει στη Βουλή και αναδεικνύει όπως είπε τη διαφορά με το 2019.