ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Τσίπρα στην «πολιτική σταθερότητα Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Τσίπρα στην «πολιτική σταθερότητα Μητσοτάκη»
Δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις στην Πολιτική Γραμματεία, κυρίως για το θέμα του άτυπου οργάνου του Δικτύου Αυτοδιοίκησης που δεν προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος, αλλά θα καθορίσει εν πολλοίς τις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ΙΝΤΙΜΕ

Στο αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη πως ο ίδιος εκπροσωπεί την πολιτική σταθερότητα επιχείρησε να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής (Τετάρτη) συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν το «σταθερότητα για ποιους, για τους πολλούς ή για τους λίγους», επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός έχει μείνει χωρίς συμμάχους, καθιστώντας τον παράγοντα πολιτικής αστάθειας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, μάλιστα, έδωσε το σύνθημα νίκης για την πολιτική αλλαγή, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το ότι το κόμμα του μπορεί να πετύχει την ανατροπή.

Από εκεί και πέρα, συμφωνήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία η τελική έγκριση για τις βουλευτικές υποψηφιότητες να δοθεί από την Κεντρική Επιτροπή, χωρίς πάντως να προσδιοριστεί συνεδρίασή της πριν τις γιορτές.

Καταβάλλεται, έτσι κι αλλιώς, προσπάθεια ώστε να υπάρξουν συνθετικές προσεγγίσεις από όλες τις τάσεις και η έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής να καταστεί τυπική διαδικασία.

Δεν έλειψαν, πάντως, και οι αντιπαραθέσεις, όπως πληροφορείται το CNN Greece, κυρίως για το θέμα του άτυπου οργάνου του Δικτύου Αυτοδιοίκησης που δεν προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος, αλλά θα καθορίσει εν πολλοίς τις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επί τούτου εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις, κυρίως από τον Χρήστο Σπίρτζη, που είναι ο εισηγητής του Δικτύου, και τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος δεν συμφωνεί με αυτό, όπως και το σύνολο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης της Ομπρέλας.

Στο μεταξύ, στο ΣΥΡΙΖΑ καλούν στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα, στις 13.00, έξω από τη Βουλή, αλλά και στις ανάλογες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα κατά του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που ψηφίζεται στην Ολομέλεια παρότι σύσσωμη η αντιπολίτευση και οι νοσοκομειακοί φορείς βρίσκονται απέναντι.

Στην Κουμουνδούρου ισχυρίζονται πως επιχειρεί να καταργήσει τον πυρήνα του ΕΣΥ, τη δημόσια, δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας ισότιμα σε όλους τους πολίτες μέσω της κατάργησης της πλήρους κι αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών και της δυνατότητας να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ οι ιδιώτες με το αζημίωτο, από τις τσέπες των ασθενών δηλαδή.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρατηρούν πως οι συνέπειες θα είναι τραγικές και, μάλιστα, σε μια χώρα όπου οι ιδιωτικές δαπάνες των νοικοκυριών για την υγεία είναι από τις υψηλότερες στην ΕΕ.