Στο Α.Τ. Καλλιθέας ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε:
Στην Καλλιθέα βρίσκεται το πρωί του Σαββάτου (26/11) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οποίος επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου λειτουργεί γραφείο αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στην αγορά της περιοχής ενώ μίλησε και με τους κατοίκους.
Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε και μια σύντομη συνάντηση με τον δήμαρχο της Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο.
«Είναι κρίσιμη η περίοδος. Η γυναίκες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Όλα όσα κάνουμε είναι για να έχουμε την εμπιστοσύνη τους. Εάν έχουμε την εμπιστοσύνη τους έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Από την έναρξη λειτουργίας του γραφείου στην Καλλιθέα έχουν καταγγελθεί 62 περιστατικά. Υπηρετούν σε αυτό 13 άτομα και η στελέχωσή του είναι σε 24ωρη βάση.
«Τα θύματα για πρώτη φορά μιλούν και η πολιτεία κινητοποιείται»
«Το πρόβλημα το οποίο συζητάμε σήμερα δεν θα λυθεί ούτε εύκολα, ούτε γρήγορα. Γιατί είναι εξαιρετικά σύνθετο, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν αποτελεί μία ελληνική ιδιαιτερότητα, έχει πολλές και διαφορετικές αιτίες. Και γι' αυτό και απαιτεί έναν συνολικό σχεδιασμό, οριζόντιο, στον οποίο όπως βλέπετε συμμετέχουν πολλά διαφορετικά υπουργεία και υπηρεσίες. Όλα όσα σας παρουσιάσαμε σήμερα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου συνεκτικού σχεδίου για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος», σημείωσε την Παρασκευή (25/11) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση με θέμα «Πολιτικές για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών».
«Από την άλλη πλευρά το πιο σημαντικό. Τώρα δεν ζούμε στην άγνοια. Τα θύματα για πρώτη φορά μιλούν και η πολιτεία κινητοποιείται. Η κοινωνία η ίδια την εμπιστεύεται και ενεργοποιείται. Αυτή είναι η λέξη κλειδί: εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη των θυμάτων στη δυνατότητα της πολιτείας να τα προστατέψει. Εμπιστοσύνη δική μας στα θύματα και ευθύνη βαριά, ώστε όταν θα έχουν το θάρρος να μιλήσουν, να ξέρουν ότι θα στρέψουμε όλη μας την προσοχή και όλη μας τη φροντίδα, όχι μόνο να τα ακούσουμε, αλλά για να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας από τη μια να τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους και από την άλλη να βοηθήσουμε στο να θεραπεύσουμε αυτές τις πληγές. Οι οποίες μπορεί μερικές φορές -όπως είπατε κ. Λέων- να είναι σωματικά εμφανείς, όμως οι πιο επώδυνες πληγές είναι οι πληγές στην ψυχή. Αυτές χρειάζονται πολύ χρόνο για να θεραπευτούν. Ξέρουμε, όμως, πια το δρόμο και είναι στο χέρι όλων μας να τον βαδίσουμε με τόλμη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.