ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ

Διαφορά οκτώ μονάδων στην πρόθεση ψήφου υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και άνοδο της Πλέυσης Ελευθερίας στο 2,5% με υποχώρηση Ποταμιού και ΑΝΕΛ καταγράφει νέα δημοσκόπηση. 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, ενώ το 17,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7%. Τέταρτο έρχεται το ΚΚΕ με 5,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,5% και Ένωση Κεντρώων με 4%.

Μικρότερα ποσοστά από το νέο κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου που θα ψήφιζε το 2,5% και κάτω από το όριο του 3% είναι ΑΝΕΛ και Ποτάμι, που συγκεντρώνουν αμφότερα 2%.

Περισσότεροι από τους μισούς (54%) εκτιμούν πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Οκτώ στους δέκα Έλληνες (80,5%) πιστεύουν πως τα πράγματα στη χώρα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση και ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο ακόμη κι αν εξαντλήσει την τετραετία. Η δημοσκόπηση είναι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης