ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου τήρησε η Βουλή

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου τήρησε η Βουλή
Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της εξέγερσης του Νοεμβρίου του 1973 τίμησε η Βουλή την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου INTIME / Αρχείου

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της εξέγερσης του Νοεμβρίου του 1973 τίμησε η Βουλή την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στην ειδική εκδήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Τασούλας ανέφερε ότι «το σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία είναι ουσιαστικά το σύνθημα της νεότερης Ελλάδας, η νέα μεγάλη ιδέα του έθνους μας, το κοινωνικό τρίπτυχο που όλοι οφείλουμε να υπηρετήσουμε πιο αποτελεσματικά».

Βουλευτές όλων των κομμάτων εξήραν το αγωνιστικό πνεύμα των φοιτητών, επισημαίνοντας την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης για την περιφρούρηση των δημοκρατικών θεσμών.

«Το Πολυτεχνείο έμελλε να καθιερωθεί ως ορόσημο αντίστασης κατά του ολοκληρωτισμού και της ανελευθερίας», επεσήμανε ο Α΄Αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ εκ μέρους της ΝΔ ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε ότι οι φοιτητές του Πολυτεχνείου φύλαξαν με αυταπάρνηση τις Θερμοπύλες που έτυχαν στη δική τους γενιά. «Ειδικά τη φετινή επέτειο πρέπει να τη ζήσουμε με βαθύ προβληματισμό,ως ευκαιρία αναστοχασμού και κάλεσμα για δημοκρατική δράση», ανέφερε ο Δημήτρης Βίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Ευαγγελία Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) υποστήριξε ότι «οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου αποτελούν ύψιστο υπόδειγμα γνήσιας και ανιδιοτελούς αγάπης για την ελευθερία και τη δημοκρατία».

«Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν τραγικά επίκαιρα», είπε η Μαρία Κομνηνάκα από το ΚΚΕ, ενώ η Μαρία Αθανασίου από την Ελληνική Λύση ανέφερε ότι«δεν αρκεί η ανάκτηση και η αποκατάσταση της δημοκρατίας,αλλά απαιτείται η ατόφια διατήρησή της».