Στο «κάδρο» των παρακολουθήσεων το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Τι απαντά
Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαψεύδει σχετικό δημοσίευμα που αναφέρει ότι χορήγησε άδεια εξαγωγής - πώλησης λογισμικού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, από πηγές του υπουργείου διευκρινίζεται ότι «το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαψεύδει κατηγορηματικά την αναφορά σε δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με χορήγηση άδειας σε εταιρεία για εξαγωγή - πώληση λογισμικού από το υπουργείο. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν διαθέτει, σε καμία περίπτωση, αρμοδιότητα χορήγησης άδειας εξαγωγής - πώλησης οποιουδήποτε προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου λογισμικού, ούτε και έχει κάποια σχετική γνώση για τη συγκεκριμένη ή άλλη παρόμοια περίπτωση».
Η διάψευση αναφέρεται σε δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας «Το Βήμα» που αναφέρει ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έδωσε άδεια στην Intellexa για εξαγωγή και πώληση του Predator. Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σημαντικά υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχαν επαφή με το ίδιο σύστημα ατόμων που σχετίζεται με το Predator.
Άλλα δημοσιεύματα των κυριακάτικων εφημερίδων Documento και Εφημερίδα των Συντακτών (σε συνεργασία με τους Reporters United) κάνουν αναφορά σε συναντήσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη με τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο.
Παράλληλα, στην εφημερίδα Documento δημοσιεύεται νέα λίστα ονομάτων που φέρονται να είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator. Μεταξύ αυτών υπουργοί (Γιώργος Γεραπετρίτης, Άκης Σκέρτσος, Νίκος Παπαθανάσης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης), στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, στελέχη της ΕΥΠ, δημοσιογράφοι κ.α.