ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μουζάλας: Σήμερα τελειώνει η Ειδομένη, σειρά έχει το Ελληνικό

Γ. Μουζάλας: Σήμερα τελειώνει η Ειδομένη, σειρά έχει το Ελληνικό
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη διαβεβαίωση ότι η εκκένωση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Μουζάλας.

«Τελειώνουμε σήμερα με την εκκένωση της Ειδομένης και αμέσως μετά προτεραιότητα έχει το Ελληνικό», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη.

Απέφυγε ωστόσο, να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα. «Δεν μπορώ να σας πω χρονικά πότε θα γίνει», είπε, εκφράζοντας φόβους ότι μια πιθανή καινούργια απόβαση θα ανατρέψει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. «Δεν θα “γεμίσει” το καλοκαίρι», ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Για δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης επικαλούμενος σχετικές επιστολές του ΚΕΕΛΠΝΟ, των δημάρχων της περιοχής, του Ιατρικού Συλλόγου και της επικεφαλής της Ελληνικό ΑΕ κ. Σπυροπούλου. Απαντώντας ο Γιάννης Μουζάλας χαρακτήρισε την κατάσταση «ελεγχόμενη» και πρόσθεσε πως χτίζονται νέοι χώροι μέσα στην Αττική, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ