ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα μέσα Νοεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη δεξιά παράταξη

Συνεδριάζει εκ νέου αύριο το απόγευμα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ με τη συμμετοχή και συνεργατών των τεσσάρων υποψηφίων με στόχο να κλειδώσει η ημερομηνία των εκλογών.

Ηδη φαίνεται πως έχει επέλθει μια άτυπη συμφωνία για τα μέσα Νοεμβρίου, πολλά όμως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά και τη συνάντηση που θα έχει η ΚΕΦΕ με τους τεχνικούς συμβούλους που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας τη διαδικασία.

Στη ΝΔ ψάχνουν ακόμα να βρούν τα χρήματα για τη διαδικασία που υπολογιζονται κοντά στα 3 εκκατομύρια ευρώ ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και το τοπίο σχετικά με τις συνδιασκέψεις και τις θεματικές ενότητες που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Αγνωστο παραμένει επίσης το αν τελικά θα διεξαχθεί μια τηλεμαχία με τους συνυποψηφίους.

Ηδη η κρατική τηλεόραση έχει απευθύνει πρόσκληση προς τους τέσσερεις για τη διεξαγωγή μιας ανοιχτής συζήτησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά πρώτος πως δέχεται χωρίς να θέσει κανένα όρο.

Κύκλοι του κ. Τζιτζικώστα υπενθυμίζουν πως ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας έχει ήδη καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων σε όλη τη χώρα ενώ απαντούν θετικά και αυτοί στο ενδεχόμενο μιας τηλεμαχίας.

Οι υποψήφιοι πάντως οργανώνονται, νοικιάζουν γραφεία για εκλογικά κέντρα και ξεκινούν περιοδείες. Ο κ. Τζιτζικώστας την Παρασκευή θα είναι στην Πάτρα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά για λόγους συμβολισμού από την Κύπρο ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζει πούλμαν με τα χρωματα της ΝΔ για να γυρίσει όλη τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης