ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαλλαγή απο τον ΕΝΦΙΑ των νησιών με λιγότερους απο 300 κατοίκους

EUROKINISSI

Την απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων με πληθυσμό κάτω των 300 κατοίκων από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, ζητούν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τροπολογία που κατέθεσαν στο πολυνομοσχέδιο, οι νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι την ανάγκη λήψης μέτρων ώστε να παραμένουν στον τόπο τους οι κάτοικοι των μικρών νησιών.

«Ως γνωστόν, η οικονομική δραστηριότητα των νησιών αυτών είναι ελάχιστη έως και μηδαμινή και κατά συνέπεια τα εισοδήματα των μονίμων κατοίκων είναι ελάχιστα και μόλις επαρκούν για τη διαβίωσή τους. Τα περισσότερα από τα μικρά νησιά είναι απομονωμένα από την ηπειρωτική χώρα, χωρίς τακτική συγκοινωνία, ενώ οι κάθε είδους δομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι από στοιχειώδεις έως και ανύπαρκτες», αναφέρουν στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που κατέθεσαν, σημειώνοντας ότι η ρύθμιση αφορά 33 νησιά σε όλη τη χώρα με πληθυσμό που δεν ξεπερνά συνολικά τα 2500 άτομα.

Την τροπολογία υπογράφουν οι Ηλίας Καματερός, Φωτεινή Βάκη, Δημήτρης Γάκης, Νίκος Μανιός, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Γιώργος Πάλλης, Κώστας Παυλίδης, Νεκτάριος Σαντορινιός, Δημήτρης Σεβαστάκης, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης