ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική στη Βουλή με την κυβέρνηση ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Μετωπική στη Βουλή με την κυβέρνηση ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Στη λογική της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση θα κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή στη Βουλή με τη ΝΔ να καταψηφίζει στο σύνολό τους τα φορολογικά μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε ημερίδα του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την γα ανικανότητα, τονίζοντας πως το μείγμα της πολιτικής που ακολουθεί είναι αδιέξοδο.

«H κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, διότι απλούστατα είναι το ίδιο το πρόβλημα. Γι’ αυτό πρέπει να φύγει το συντομότερο» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως “το νέο πλέγμα φορολογικών επιβαρύνσεων είναι βέβαιο ότι θα κάμψει περαιτέρω την ήδη ισχνή εγχώρια κατανάλωση και συνεπώς και τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων” ολοκληρώνοντας τη διάλυση της μεσαίας τάξης. “ Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής. Μέσα από τη γενική πληβειοποίηση της κοινωνίας, κανείς να μην αισθάνεται αδικημένος. Είναι η στρατηγική της απόλυτης ισοπέδωσης προς τα κάτω» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις στη ΝΔ ξεκαθαρίζουν πως θα ψηφίσουν τις παραχωρήσεις εκείνες που είχε προετοιμάσει το ΤΑΙΠΕΔ και είχε ξεκινήσει να τρέχει η προηγούμενη κυβέρνηση , δηλαδή αεροδρόμια και λιμάνια , δεν θα ψηφίσουν όμως το νέο ταμείο που δημιουργείται. Και αυτό θα είναι ένα μεγάλο σημείο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση καθώς ο στη ΝΔ τονίζουν πως πρόκειται ουσιαστικά για εκχώρηση του συνόλου της ακίνητης περιουσίας της χώρας και μάλιστα με τους δανειστές να έχουν τον πρώτο λόγο.

«Εμείς υπήρξαμε ανέκαθεν υποστηριχτές των ιδιωτικοποιήσεων. Όμως, η δημιουργία μιας εταιρίας με ζωή 99 έτη, που δεν θα λογοδοτεί στο εθνικό Κοινοβούλιο, που θα ελέγχεται ουσιαστικά από ευρωπαϊκούς θεσμούς, και η οποία θα διαχειρίζεται τη συνολική περιουσία του ελληνικού Δημοσίου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή από τη Νέα Δημοκρατία” είπε ο κ. Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία είναι σε θέση και είναι αποφασισμένη να μειώσει το φορολογικό κόστος και το κόστος των εισφορών που επιβαρύνει την εργασία επισημαίνοντας την ανάγκη για μια συνολική Φορολογική Μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια. Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να υπάρξει ο αναπτυξιακός νόμος τον οποίο χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.