ΣΥΡΙΖΑ: Οι τρεις «παραδοχές» Μητσοτάκη που δείχνουν το πολιτικό του τέλος
Ανανεώθηκε:
Δεν ήταν μόνο τέσσερις οι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Μιχάλη Καλογήρου, που απευθύνθηκαν στην ΑΔΑΕ για δειγματοληπτικό έλεγχο των κινητών τους τηλεφώνων προκειμένου να διαπιστωθεί αν παρακολουθούνταν.
Όπως πληροφορείται το CNN Greece ήταν περισσότεροι από τους Βαγγέλη Καλπαδάκη, Νικόλα Φαραντούρη και Νίκο Ανδριόπουλο κι ο σχετικός κατάλογος προέκυψε από μια επιλογή που έγινε στην Κουμουνδούρου.
Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, πάντως, δεν έχει προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.
Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, να στείλει προς έλεγχο από την ΑΔΑΕ τα κινητά τηλέφωνα όποιων βουλευτών το επιθυμούν.
Από εκεί και πέρα, μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» στο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να επιμένει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε φοβισμένος στη Θεσσαλονίκη κι αποδεχόμενος πως το πολιτικό του τέλος πλησιάζει.
Κι αυτό το επιβεβαιώνουν, κατά τις ίδιες πηγές, τρεις «παραδοχές» του πρωθυπουργού, τόσο στην ομιλία του όσο και στη συνέντευξη Τύπου.
Η πρώτη αφορά τη μη αλλαγή του εκλογικού νόμου παρά μόνο αν συναινέσει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ:
«Η θεσμικότητά του, δηλαδή, συνδέεται με το πολιτικό κόστος, το οποίο δεν θέλει να αναλάβει μόνος του», σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, προσθέτοντας πως ήταν ο ίδιος που διέρρεε, μέσω των συνεργατών του, αυτό το σενάριο και κανένας άλλος.
Η δεύτερη «παραδοχή» συνδέεται με αυτό που αποκαλούν στην αξιωματική αντιπολίτευση «υποκλοπές βουλευτών άλλων κομμάτων» από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός είναι πολιτικώς απομονωμένος και δεν έχει άλλο πιθανό σύμμαχο παρά μόνο την Ελληνική Λύση.
Η τρίτη «παραδοχή» Μητσοτάκη έχει να κάνει με το ότι και με τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από το δεύτερο και το τρίτο κόμμα.
«Τερατογένεση θα ήταν μια συγκυβέρνηση ΝΔ- Ελληνικής Λύσης ή όποιου άλλου ακροδεξιού κόμματος μπει στη Βουλή», σημειώνουν με νόημα οι ίδιες πηγές.