ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παιχνίδια εντυπώσεων στην εξεταστική για τα δάνεια των κόμματων

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αίτημα στα τραπεζικά ιδρύματα να αποστείλουν στοιχεία σχετικά με τη διαφημιστική τους δαπάνη σε βάθος 10ετίας, αποφάσισε να αποστείλει η εξεταστική επιτροπή.

Η σχετική πρόταση δεν βρήκε σύμφωνη τη ΝΔ, με τον Μάκη Βορίδη να υποστηρίζει ότι βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής που έλαβε η επιτροπή από την Ολομέλεια.

Με την πρόταση που διατύπωσε η Αννέττα Καββαδία από τον ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε ο Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝΕΛ, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις που διατύπωσε. «Ναι» είπαν ακόμη, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων. «Πρέπει να δούμε τι ποσά έδιναν οι τράπεζες σε συγκεκριμένα ΜΜΕ που φέρονται να έχουν πάρει δάνεια από τις ίδιες τράπεζες», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «την ώρα που μικρά ΜΜΕ δεν έπαιρναν δάνεια, άλλα έπαιρναν και δάνεια και διαφήμιση».

Η επιτροπή αποφάσισε ακόμη, ομόφωνα να δοθεί προθεσμία στις τράπεζες έως το τέλος Μαΐου προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία για την αποπληρωμή δανείων σε ευρώ από ΜΜΕ, καθώς και στοιχεία που αφορούν δανειακές συμβάσεις του επαρχιακού τύπου.

Τα στοιχεία από τις τράπεζες, αλλά και όλα τα έγγραφα που θα αποστέλλονται στην εξεταστική επιτροπή θα συγκεντρώνονται σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στον πρώτο όροφο της Βουλής, ώστε να μελετώνται από τους βουλευτές που μετέχουν σε αυτήν. Μέχρι στιγμής έχουν έρθει 70 κούτες από τις τράπεζες και η εκτίμηση ειναι πως θα φθάσουν τις 170.000 σελίδες τα έγγραφα που θα φθάσουν στα χέρια των μελών της επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης