ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν «εξηγήσεις με αφορμή την αποκάλυψη ότι ΕΥΠ και ΚΕΤΥΑΚ έχουν λάβει εντολές από υψηλόβαθμα στελέχη της Υπηρεσίας για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και υλικού παρακολουθήσεων» ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα μεταβεί στις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης στην ΕΥΠ.

Η αντιπροσωπεία του κόμματος, υπό την γραμματέα της ΚΟ και πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, ζήτησε άμεση συνάντηση με τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ, κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν «εξηγήσεις με αφορμή την αποκάλυψη ότι ΕΥΠ και ΚΕΤΥΑΚ έχουν λάβει εντολές από υψηλόβαθμα στελέχη της Υπηρεσίας για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και υλικού παρακολουθήσεων».

Νωρίτερα, ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105.5 FM και αναφερόμενος στο σημερινό (Τρίτη) ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο αναφέρει ότι δόθηκε εντολή καταστροφής αρχείων των παρακολουθήσεων στην ΕΥΠ, δήλωσε:

«Είναι μια πολύ κρίσιμη πληροφορία που δείχνει ακριβώς τον πανικό που υπάρχει σε όλο το μηχανισμό του επιτελικού οικογενειακού παρακράτους που έχει φτιάξει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Κάνοντας λόγο για μια «τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης», σημείωσε:

«Στις 29 Ιουλίου η Κομισιόν στέλνει επιστολή στην Ελλάδα, στην οποία ρωτάει για το Predator και τις παρακολουθήσεις». «Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις 2 Αυγούστου είναι ότι αυτά αποτελούν ζητήματα εθνικής ασφάλειας και ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί η Κομισιόν. Τρεις ημέρες μετά παραιτούνται ο διοικητής της ΕΥΠ, ο άνθρωπος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε το νόμο για να τον διορίσει- και ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη και γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ο κ. Δημητριάδης. Και αφού ο κ. Μητσοτάκης πήρε 48 ώρες για να απολογηθεί, έβγαλε ένα διάγγελμα στο οποίο είπε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη αλλά αυτή περιορίζεται στα μη εκλεγμένα και διορισμένα από αυτόν πρόσωπα, δηλαδή στον ανιψιό του και στον επικεφαλής της ΕΥΠ».

«Είπε επίσης ότι ήταν νόμιμη η παρακολούθηση, αλλά αν το γνώριζε δεν θα το έκανε. Με ποιον τρόπο θα παραβίαζε το νόμο σαν σουλτάνος, δεν μας εξηγεί», πρόσθεσε.

«Έχει προηγηθεί όλων αυτών, η τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση κατήργησε την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις ώστε ο πολίτης, μετά το πέρας της διαδικασίας, να μπορεί να ενημερωθεί ότι τέθηκε υπό παρακολούθηση», εξήγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης