ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Σύντομα θα είναι έτοιμο νέο κέντρο φιλοξενίας

Eurokinissi

Στα σκαριά είναι νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων για να λύσει το πρόβλημα που παρατηρείται σε Πειραιά και Ελληνικό, ανέφερε στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας, εκτιμώντας παράλληλα ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει διευθετηθεί η πρώτη προσωρινή εγκατάσταση του προσφυγικού πληθυσμού σε σχετικά αξιοπρεπείς συνθήκες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ανέβασε τον αριθμό των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα σε περισσότερους 60.000 και πρόσθεσε πως καταβάλλεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να διασώσει και την αξιοπρέπεια της χώρας και την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων.

«Το δεύτερο σχέδιο είναι πώς οι συνθήκες αυτές θα γίνουν καλύτερες, ώστε όσοι δικαιούνται να φύγουν να φύγουν και όσοι πρέπει να μείνουν να μπορούν να μείνουν», είπε, ενώ αναφερόμενος στις ΜΚΟ επεσήμανε πως πρέπει να αξιοποιήσουν τα 100 εκατ. ευρώ που έχουν πάρει. Ο έλεγχος τους και πώς δαπανώνται τα χρήματα που έχουν λάβει για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να απασχολήσει τη Βουλή σημείωσε ο Γιάννης Μουζάλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης