ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν κατά Κιλιτσντάρογλου: «Στηρίζεις την Ελλάδα και τους συμμάχους της»

Ερντογάν κατά Κιλιτσντάρογλου: «Στηρίζεις την Ελλάδα και τους συμμάχους της»
Ο Ερντογάν τον κατηγόρησε ότι δεν υποστηρίζει την Τουρκία στην πολιτική που ακολουθείται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο AP Photo/Burhan Ozbilici

Επίθεση και κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξαπέλυσε και ο Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τον πως «στηρίζει την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε προσυνεδριακή συγκέντρωση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στα περίχωρα της Άγκυρας, απευθύνθηκε στον Κιλιντζάρογλου και τον κατηγόρησε ότι δεν υποστηρίζει την Τουρκία στην πολιτική που ακολουθείται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Υποστηρίζεις τους Έλληνες και τους συμμάχους τους» του είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, κάλεσε τον Ερντογάν να κάνει κάτι στο Αιγαίο «για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν».

Οι δηλώσεις του κ. Κιλιτσντάρογλου καταδεικνύουν τη γενικότερη πεποίθηση που έχει η τουρκική πλευρά σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της με τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε:

«Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: “Mακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν”. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ