ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης για διαγραφές ΤΕΕ και επιθέσεις συνδικαλιστών σε βουλευτές

Βούτσης για διαγραφές ΤΕΕ και επιθέσεις συνδικαλιστών σε βουλευτές
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ασπίδα προστασίας στους κυβερνητικούς βουλευτές που δέχονται φραστικές επιθέσεις από συνδικαλιστές που «φθάνουν» στη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ύψωσε ο Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου χαρακτήρισε τον χθεσινό καυγά ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα και συνδικαλιστές δικηγόρους «στημένο» και τόνισε πως λίγο έλειψε να υπάρξει ανάλογο επεισόδιο και σήμερα και για αυτό δεν είναι «επιτρεπτές» τέτοιες συναντήσεις στο Εντευκτήριο.

«Τα γραφεία των κομμάτων είναι ανοιχτά, δεν θα γίνει καμία μάχη ανάμεσα σε συνδικαλιστές και βουλευτές αυτός δεν είναι ούτε ο τρόπος ούτε ο χώρος», είπε μετά από την καταγγελία της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου ότι συνδικαλιστές (Πρόεδρος του ΔΣΑ Σερρών) συνοδεύονται εντός του Κοινοβουλίου από τέσσερις - πέντε αστυνομικούς.

«Μπορείτε να κλείνετε τον Εθνικό Κήπο, μπορεί οι πάπιες να πρέπει να γεννήσουν και για αυτό βάζετε κλούβες, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να αστυνομεύεται το Κοινοβούλιο», είπε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο Νίκος Βούτσης κατήγγειλε παράλληλα απόπειρα bullying σε ορισμένους βουλευτές ενόψει της αποψινής ψηφοφορίας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. «Δεν έδωσα επίτηδες καμία σημασία χθες επειδή είμαι πολύ έμπειρος ώστε να μην δώσω τροφή σε όλα αυτά που πλημμύρισαν από νωρίς τα sites» είπε με αφορμή τις απειλές για διαγραφές από το ΤΕΕ των μηχανικών- βουλευτών, ανάμεσα τους ο πρωθυπουργός, ο ίδιος, αλλά και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, xαρακτηρίζοντας στα όρια του γκροτέσκο τις αποφάσεις αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ