ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εν μέσω αντιδράσεων εγκρίθηκε η τοποθέτηση Τσιλιβάκη στην νεοσύστατη «Επιθεώρηση Εργασίας»

Μόνον οι βουλευτές της ΝΔ ενέκριναν τον διορισμό του INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή η απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής της νεοσύστατης ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας» που αντικαθιστά το ΣΕΠΕ τον Γιώργο Τσιλιβάκη.

Μόνον οι βουλευτές της ΝΔ ενέκριναν τον διορισμό του με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να χαρακτηρίζουν «φωτογραφική» την επιλογή της κυβέρνησης, καθώς όπως είπαν ο κ. Τζιλιβάκης βρέθηκε στην πρώτη θέση τη στιγμή που αξιολογήθηκε τέταρτος από την Επιτροπή Ελέγχου των υποψηφιοτήτων.

«Δεν είστε νομιμοποιημένος να αναλάβετε αυτή τη θέση», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η όλη διαδικασία πάσχει από ακυρότητα. Σχολιάζοντας μάλιστα, το γεγονός ότι ο κ.Τζιλιβάκης έχει μακρά διοικητική εμπειρία σε πολλές εταιρείες, είπε «ότι όταν ακούν προσωπάρχης, οι εργαζόμενοι εννοούν τα μαντρόσκυλα των αφεντικών που αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά». Από τα βέλη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέφυγε και ο υπουργός Εργασίας, χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο ειδικών αποστολών», ενώ είπε πως το ΣΕΠΕ είναι «μακρύ χέρι πολιτικού εκβιασμού». Επικαλέστηκε μάλιστα, καταγγελίες του δεύτερου εκ των επιλεγέντων Γιώργου Κατωπόδη και κουμπάρου του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ότι υπήρξε σπρώξιμο της συγκεκριμένης υποψηφιότητας από τον κ. Γεραπετρίτη.

Διέψευσε ότι έχει σχέσεις με τον υπουργό Επικρατείας ο κ. Τζιλιβάκης. «Δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου», είπε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, διερωτήθηκε εάν ένας υπουργός είναι περιορισμένης ευθύνης. Ο κ. Χατζηδάκης επέμεινε ότι ουδέποτε συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα με τον κ. Γεραπετρίτη και δήλωσε έκπληκτος με την ευκολία υιοθέτησης συκοφαντιών.

Την τοποθέτηση του Γιώργου Τσιλιβάκη καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης