ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου την Παρασκευή για την ενεργειακή κρίση

Με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας θα συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή ΙΝΤΙΜΕ

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συμμετέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που θα έχουν οι πρωθυπουργοί των χωρών του Νότου, την ερχόμενη Παρασκευή στη Ρώμη.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ιταλικής πρωθυπουργίας, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης (μέσω τηλεδιάσκεψης), θα συναντηθούν στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής στη Ρώμη.

Στη συνάντηση, πρόκειται να εξεταστούν τα θέματα που θα συζητηθούν στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις Βερσαλλίες την περασμένη Παρασκευή με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κινήσεις της ΕΕ προς αντιμετώπιση της συνακόλουθης ενεργειακής κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής επισήμανε ότι η ελληνική πρόταση των έξι σημείων, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, συμπεριλαμβάνεται στη δέσμη που θα εξετάσει η Κομισιόν.

Ο ίδιος τόνισε ότι η ελληνική πρόταση προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον. Το επιχείρημά μας είναι απλό και πειστικό, η αγορά φυσικού αερίου δεν λειτουργεί ομαλά, είναι θύμα κερδοσκοπίας, είπε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε, ακόμη, ότι στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς συνδέεται με τις τιμές του φυσικού αερίου. Επίσης, τόνισε ότι η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να απλοποιηθεί η διαδικασία αδειοδότησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι αναγκαία και «θα πρέπει να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα», καθώς οι ΑΠΕ είναι η πιο φθηνή πηγή ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης