ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τους αγρότες

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί τα αιτήματα του κόσμου του πρωτογενούς τομέα απολύτως δίκαια και λογικά. INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Πολύ πιθανό πρέπει να θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας να καταθέσει, ακόμα και σήμερα Δευτέρα, επίκαιρη ερώτηση με αποδέκτη τον πρωθυπουργό για τα αγροτικά ζητήματα, για τα οποία είχε την ευκαιρία να αποκτήσει ιδία γνώσει κατά την περιοδεία του την Παρασκευή στο νομό Λάρισας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπάρξει άμεσα και για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, στοχευμένες επιδοτήσεις για να αντισταθμιστούν οι τρομακτικές αυξήσεις με τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο αγροτικό τιμολόγιο, καθώς και να επιδοτηθούν οι ζωοτροφές και τα αγροτικά εφόδια προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι στα πόδια τους.

Ο ίδιος, άλλωστε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί τα συγκεκριμένα αιτήματα απολύτως δίκαια και λογικά.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο κ. Τσίπρας αναμένεται κι αυτή την εβδομάδα να συνεχίσει το μπαράζ περιοδειών του τόσο στο νομό Αττικής όσο κι εκτός αυτού αφού θεωρεί πως το ότι δεν φοβάται, κάθε άλλο, να έρχεται σε συχνή επαφή με τους πολίτες τού προσθέτει πόντους έναντι του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος «είτε προτιμά την ασφάλεια του Μεγάρου Μαξίμου είτε στεγανοποιημένες εκδηλώσεις όπου αποφεύγονται η επαφή του με τον πολύ κόσμο και συνεπώς κι αρνητικά απρόοπτα», όπως τονίζουν στην Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως το «παραλήρημα» του πρωθυπουργού σε βάρος τους πριν λίγες ημέρες, μπροστά σε διεθνές ακροατήριο μάλιστα, μαρτυρά και τον πανικό του όχι μόνο για τη ραγδαία δημοσκοπική του πτώση, αλλά και για την καθυστέρηση στην εκταμίευση των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης, εξέλιξη που δυσχεραίνει και τους σχεδιασμούς του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Παραλλήλως, σημειώνουν πως ο κ. Μητσοτάκης θα έχει πολύ μεγάλη δυσκολία να πείσει τόσο τους Ευρωπαίους όσο, κυρίως, τον ελληνικό λαό γιατί επιμένει σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, κάτι το οποίο μπορεί να σημαίνει δύο ή ακόμα και τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.

Πολλώ δε μάλλον όταν το κυρίαρχο παράδειγμα στην ΕΕ δεν είναι μόνο οι κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά κι αυτές μεταξύ κομμάτων με διαφορετικό ιδεολογικό προσανατολισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης