ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Συρεγγέλα: Να οικοδομήσουμε μία κουλτούρα για «ίσες ευκαιρίες σε άνδρες και γυναίκες»

H υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα INTIME

Σε λίγες ημέρες θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών για «Νταντάδες της γειτονιάς», ενώ με γρήγορους ρυθμούς προχωράει και η δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών σε επιχειρήσεις.

Αυτές είναι δυο, από τις δράσεις που έχει στην ατζέντα του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με στόχο τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και προκειμένου να ενισχυθεί η γυναικεία εργασία και επιχειρηματικότητα.

«…Όμως, για την επίτευξη της ισότητας των φύλων δεν αρκούν μόνο οι νόμοι και τα μέτρα που διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες σε άνδρες και γυναίκες, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η αλλαγή της ίδιας της κουλτούρας της κοινωνίας μας… να οικοδομήσουμε μία κουλτούρα στην οποία τα άτομα είναι ελεύθερα να αναπτύξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες και ικανότητες, ανεξάρτητα από το φύλο τους». Αυτό υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα και αναφέρεται στις δράσεις που σχεδιάζονται.

Η υφυπουργός, πέρα από τη λήψη μέτρων για την υποεκπροσώπηση των γυναικών στην επιστήμη και προκειμένου να ακολουθήσουν περισσότερα κορίτσια σπουδές STEM, αναφέρεται ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μίας κουλτούρας μηδενικής ανοχής απέναντι σε περιστατικά βίας και παρενόχλησης.

Όπως σημειώνει η υφυπουργός, εκτός από ενημερωτικές δράσεις και από τη λειτουργία της ιστοσελίδας https://metoogreece.gr, σχεδιάζεται η δημιουργία Εργαλείου Επικινδυνότητας για γυναίκες θύματα βίας, με σκοπό την εκτίμηση του επιπέδου υποτροπής περιστατικών βίας στο στενό τους περιβάλλον καθώς και μελέτη για το προφίλ των δραστών ενδοοικογενειακής βίας.

Την ίδια ώρα πραγματοποιούνται δράσεις και στα σχολεία «για να στείλουμε στα παιδιά μας το μήνυμα ότι… γενικότερα η βία σε κάθε της μορφή και η κακοποίηση δεν είναι αποδεκτές», όπως υπογραμμίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης