ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντούν οι προεδρικοί στο κείμενο θέσεων της Ομπρέλας

«Ζητούμενο είναι η ενδυνάμωση της εσωκομματικής δημοκρατίας κι έχουμε πια τα μέσα, τη γνώση και την εμπειρία για να την πραγματοποιήσουμε», σημειώνει η εσωκομματική πλειοψηφία INTIME

Με ομιλία και του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιείται την Πέμπτη η κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης επί του κατατεθέντος πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμού των θεσμών και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος», κοινώς της εξεταστικής για τις λίστες Πέτσα, τη δημοσκοπική εταιρεία Opinion Poll και το Enterprise Greece.

Ήταν η πρώτη εξεταστική επιτροπή που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, όπως επιτρέπει πλέον το αναθεωρημένο Σύνταγμα, και μια επιτροπή στην οποία έχει επενδύσει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προκειμένου να πείσει, πως στη χώρα μας αντιμετωπίζουμε και σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας των ΜΜΕ και γενικότερα των θεσμών.

Σήμερα Δευτέρα, εξάλλου, στις 10 π.μ. ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται, πως την προηγούμενη εβδομάδα απολύθηκαν 1.080 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν και τις οικίες που τους είχε παραχωρήσει η εταιρεία.

Στον δρόμο προς το τρίτο συνέδριο, επίσης, συνεχίζεται το μπρα ντε φερ προεδρικών και Ομπρέλας, η οποία κατάθεσε και κείμενο θέσεων- ρελάνς σε αυτό που εγκρίθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο πριν μερικές εβδομάδες, εκτενή αποσπάσματα του οποίου έχει ήδη παρουσιάσει το CNN Greece.

Μέλη, πάντως, της Κίνησης Μελών, της ΡΕΝΕ και των πασοκογενών (όλοι τους προεδρικοί) απαντούν στην Ομπρέλα πως και με το «χαρτάκι» οι celebrities μια χαρά τα πήγαιναν, σχόλιο ως προς την ένσταση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης πως με την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη η νέα σύνθεση του οργάνου θα έχει πολλά προβεβλημένα στελέχη και το κόμμα θα χάσει τη δουλειά μυρμηγκιού που κάνουν λιγότερο προβεβλημένα.

«Ζητούμενο είναι η ενδυνάμωση της εσωκομματικής δημοκρατίας κι έχουμε πια τα μέσα, τη γνώση και την εμπειρία για να την πραγματοποιήσουμε. Αν αποδυναμώνονται, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, τα ενδιάμεσα όργανα κι αυτό είναι προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης και της συμμετοχής των μελών ακόμα καλύτερα. Ο προβληματισμός που ακούγεται, θυμίζει τις συζητήσεις που γίνονταν στις αρχές του 20ού αιώνα για την καθολικότητα της ψήφου και την ωριμότητα των ψηφοφόρων. Ξέρουν καλύτερα αυτοί που δίνουν τα χαρτάκια, δεν ξέρουν τα μέλη που δίνουν τη μάχη της καθημερινότητας», παρατηρεί υψηλόβαθμο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι περί τον κ. Τσίπρα συμφωνούν πως το σημερινό μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του κόμματος έχει δείξει τα όρια του, ενώ είναι και διεθνώς σε κρίση.

Αναρωτιούνται, για παράδειγμα, ρητορικώς τι σημαίνει νομαρχιακή επιτροπή σε μία χώρα που δεν έχει νομαρχίες εδώ και 12 χρόνια κι αν ισχύει ή όχι πως καταναλώνεται για τις εσωτερικές διεργασίες πολύ περισσότερος χρόνος κι ανθρώπινο δυναμικό από αυτό που είναι απαραίτητο.

«Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο που μας στήριξε. Να του δώσουμε λόγο και ρόλο. Όχι μόνο για τον πρόεδρο, όχι μόνο για την Κεντρική Επιτροπή, αλλά και για την αυτοδιοίκηση, για το πρόγραμμα του κόμματος, για την οριζόντια και θεματική επικοινωνία του χώρου», προσθέτουν με νόημα οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης