Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην κυβέρνηση λόγω ΤΑΙΠΕΔ
«Θύελλα» εξακολουθεί να προκαλεί το θέμα των αποκρατικοποιήσεων στην κυβέρνηση, με το νέο «επεισόδιο» να έχει πρωταγωνιστή τον Πάνο Σκουρλέτη, που εξαπέλυσε επίθεση στον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ηχηρή παρέμβαση έκανε και η Όλγα Γεροβασίλη.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος πήρε θέση στην «κόντρα» του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη και του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, «αδειάζοντας» τον πρώτο, που νωρίτερα είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στον Στ. Πιτσιόρλα, καταλογίζοντάς του ότι δρα εκτός κυβερνητικής γραμμής.
Σαφή στήριξη στον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ παρείχε η Όλγα Γεροβασίλη, που μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε πως «Το ΤΑΙΠΕΔ ως Ν.Π.Ι.Δ. έχει τις δικές του αυτόνομες διαδικασίες, που προκύπτουν από το καταστατικό λειτουργίας του. Τα στελέχη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, που διορίζονται από την κυβέρνηση, κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, τα οποία ασκούν και το σχετικό έλεγχο».
Είχε προηγηθεί το «ξέσπασμα» του Πάνου Σκουρλέτη στον Real Fm κατά του Στ. Πιτσιόρλα, κατά το οποίο ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε μεταξύ άλλων: «Tο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο είναι ένας μάνατζερ ιδιωτικοποιήσεων αυτών που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, ουσιαστικά διεκδικεί έναν πολιτικό ρόλο, το βλέπετε αυτό από τον πολυσχιδή και πολυπράγμονα κ. Πιτσιόρλα, οποίος κατά την γνώμη μου κινείται σε ένα σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης».
Ο Πάνος Σκουρλέτης συνέχισε την επίθεσή του λέγοντας: «Δεν μπορεί δηλαδή όταν εμείς συζητάμε για το νέο Ταμείο Αξιοποίησης, το οποίο διαφοροποιείται από την μέχρι τώρα πολιτική ιδιωτικοποιήσεων όπως την υλοποιούσε το ΤΑΙΠΕΔ επί Σαμαρά, να έρχεται αυτή τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ και να κινείται αυτονόμως».
Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Σκουρλέτης δεν είναι το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος που εκφράζει τη διαφωνία του με τις επιλογές του ΤΑΙΠΕΔ. Είχε προηγηθεί η επίθεση του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος είχε δηλώσει στην εφημερίδα Επένδυση ότι «το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον -το τονίζω αυτό- και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των 9 ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί».