ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για τη σχέση της Αριστεράς με την τρομοκρατία

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με θέμα την ασφάλεια και το προσφυγικό.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε αν «και σήμερα υπάρχει ανοικτή επικοινωνία του κόμματος με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου

Απαντώντας στα περί σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές πως «οι Αριστεροί δεν έχουν καμία σχέση με τους δήθεν αντιεξουσιαστές, που στο τέλος τέλος έχουν την πιο εξουσιαστική αντίληψη».

Κατηγόρησε μάλιστα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι διχαστικό «να μιλάτε για ιδεολογία αριστερή της τρομοκρατίας και να ταυτίζετε την Αριστερά, που γέννησε την εθνική αντίσταση. Η Αριστερά έδωσε και δίνει αγώνες μαζικούς και ειρηνικούς για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη, πάντα χωρίς κουκούλες, τσεκούρια και βαριοπούλες. Τους οπαδούς της βαριοπούλας και των τσεκουριών η Αριστερά τους έχει απέναντι, αλλά κάποιες φορές η δική σας παράταξη όχι».

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ξεκαθάρισε πως με την προηγούμενη αναφορά του δεν εννόησε ότι «όλοι οι Αριστεροί είναι τρομοκράτες», σημείωσε πως «όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα της άκρας Αριστεράς», με αποτέλεσμα να προκληθούν σχόλια κι ένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας.

«Μιλάτε σε έναν άνθρωπο που έχει βιώσει τον πόνο της απώλειας δικού του ανθρώπου, από ακραίους αριστερούς τρομοκράτες», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διευκρινίζοντας πως «δεν εξισώνω αυτές τις συμπεριφορές με τους αγώνες της Αριστεράς. Τιμώ τους Αριστερούς αγωνιστές. Αναρωτιέμαι όμως εάν αυτοί οι οποίοι έδωσαν αγώνες θα αναγνώριζαν εσάς κ. Τσίπρα ως τον υπερασπιστή των ιδεωδών της Αριστεράς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης