Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα αναπτυχθεί με 7% - Η πανδημία δεν εμπόδισε τις μεταρρυθμίσεις
Στις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην παρέμβαση του στη Σύνοδο για τη Δημοκρατία, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
«Φέτος, η ανάπτυξη στην Ελλάδα προβλέπεται να είναι γύρω στο 7%. Και είμαστε εξίσου αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι δημοκρατία που εστιάζει στο να παράσχει απτά οφέλη μέσω της οικονομικής αποτελεσματικότητας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης προανέφερε ότι η Ελλάδα απέρριψε τον λαϊκισμό, «επειδή οι άνθρωποι αναγνώρισαν πως υπάρχει μια εναλλακτική που βασίζεται σε πραγματιστικές πολιτικές, οι οποίες δεν έφεραν μόνο την ανάκαμψη, αλλά και μακροπρόθεσμη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, που οι πολίτες μπορούν να δουν και να αισθανθούν».
Ο πρωθυπουργός υπερθεμάτισε αναφέροντας την θετική επίδραση αυτών των συνθηκών:
«Επειδή, στην πεμπτουσία της, η δημοκρατία που λειτουργεί για τον λαό είναι αυτή που έχει τις ρίζες της στην οικονομική βεβαιότητα και τη χρηματοπιστωτική ασφάλεια του προοδευτικού κέντρου, όχι στα άκρα της αριστεράς και της δεξιάς».
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στο γεγονός ότι η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, έμεινε ανεπηρέαστη από τη πανδημία και σημείωσε:
«Εδώ και 2,5 χρόνια, έχουμε εργαστεί ακούραστα για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να διανείμουμε τα οφέλη που πηγάζουν από μία σταθερή κυβέρνηση η οποία έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Δεν επιτρέψαμε στην πανδημία να εμποδίσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα μας, το πολιτικό μας πρόγραμμα ήταν εμπροσθοβαρές, περιλαμβάνοντας 170 και πλέον μεταρρυθμίσεις».
Ο πρωθυπουργός έκανε μια διακριτή αναφορά στην αλλαγή πολιτικού παραδείγματος που που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και τόνισε εμφατικά: η Ελλάδα, η γενέτειρα της δημοκρατίας, βίωσε από πρώτο χέρι την διχαστική πολιτική συμπεριφορά, τις υποσχέσεις που διαψεύστηκαν και την κενή ρητορική τόσο του ακροαριστερού όσο και του ακροδεξιού λαϊκισμού -και απέρριψε και τους δύο.
Όπως υπογράμμισε η εξάλειψη της διαφθοράς που τρέφει τον λαϊκισμό είναι ένας από τους κύριους στόχους βάσει των οποίων κινείται η ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι ο άλλος είναι: «Να θέσουμε εκ νέου τα οικονομικά θεμέλια μιας νέας, δυναμικής Ελλάδας, μιας “Ελλάδας 2.0” -προωθώντας επενδυτικές εισροές και συμπράξεις μεταξύ του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα χωρίς προηγούμενο, με σημαντική αύξηση της απασχόλησης τα τελευταία χρόνια και υλοποιώντας μία επανάσταση στην ψηφιοποίηση και την πράσινη ενέργεια».