ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως για νέα προγράματα σπουδών: Το σχολικό περιβάλλον εξελίσσεται σε ζωντανό εργαστήρι

Το σχολικό περιβάλλον εξελίσσεται σε ένα ζωντανό εργαστήρι Intime/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Τρέχουμε γιατί θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε μια ημέρα να περάσει», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας κατά την παρουσίαση των 166 νέων προγραμμάτων σπουδών που πραγματοποιείται παρουσία του πρωθυπουργού.

Υπογράμμισε δε: «Το σχολικό περιβάλλον εξελίσσεται σε ένα ζωντανό εργαστήρι» και προσδιορίζοντας τoν πήχη του εγχειρήματος τόνισε εμφατικά ότι αυτός είναι: «Nα δώσουμε στα παιδιά μας το σχολείο που αξίζουν».

Οι τρεις αλλαγές

Τρεις είναι οι βασικές αλλαγές, που ήδη εφαρμόζονται στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. πράγματα με τα νέα προγράμματα σπουδών. Καταρχάς εκσυγχρονίζεται το περιεχόμενο που διδάσκεται και δίνεται έμφαση στη διεπιστημονικότητα. Η κυρία Κεραμέως έφερε το παράδειγμα της ένταξης της τεχνητής νοημοσύνης στο μάθημα της φιλοσοφίας. Επιπλέον με το τρίπτυχο των αλλαγών επιδιώκεται να γίνει πιο κριτική η προσέγγιση έναντι του μοντέλου της αποστήθισης. Τέλος εισάγεται οριζόντια η ψηφιακή διάσταση, με βασική επιδίωξη την καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων.

«Πολύτιμο εργαλείο η αξιολόγηση»

Η υπουργός Παιδείας απένειμε τα εύσημα στους εκπαιδευτικούς για το μέγεθος των προσπαθειών που έχουν καταβάλει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκειμένου να συνεχιστεί απτόητη η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Στην προμετωπίδα αυτής της προσπάθειας βρίσκεται σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η οποία «αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τη συνεχή βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης