ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live η τοποθέτηση Μητσοτάκη σε διαδικτυακή συζήτηση για την Κλιματική Αλλαγή

Live η τοποθέτηση Μητσοτάκη σε διαδικτυακή συζήτηση για την Κλιματική Αλλαγή
Στη διάσκεψη COP26 των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στην πλήρη απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας έως το 2028 ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικτυακή συζήτηση για την Κλιματική Αλλαγή με θέμα: «Climate Change: An Existential Crisis» με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει τη στρατηγική της χώρας ως προς το καίριο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής και τις κινήσεις που ήδη γίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάσκεψη COP26 των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στην πλήρη απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας έως το 2028.

Μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει ότι «ο χρόνος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τελειώνει και χρειάζεται να δράσουμε συντονισμένα το συντομότερο δυνατόν».

Όπως είχε επισημάνει: Αν και η Ελλάδα έχει χαμηλό αποτύπωμα εκπομπής ρύπων μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην πράσινη μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει έξι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

– Πρώτα από όλα την απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα της ελληνικής ναυτιλίας που όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

– Δεύτερον τη σταδιακή μετατροπή των ελληνικών νησιών σε 100% πράσινους προορισμούς, καθώς όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, για τον τουρισμό η κλιματική αλλαγή αποτελεί «μεγάλη απειλή».

– Τρίτον την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με στόχο μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενάλιων αιολικών πάρκων και την απολιγνιτοποίηση της χώρας μέχρι το 2028.

– Επίσης τη λήψη μέτρων προστασίας των ορεινών οικοσυστημάτων και το σχέδιο κήρυξης του 10% των ελληνικών θαλασσών ως περιοχές απαγόρευσης αλιείας.

– Τέλος επισήμανε το σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία.