ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Να σταματήσει η κυβέρνηση να συμπεριφέρεται ως κατακτητής της δικαιοσύνης

EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το κομματικό κράτος είχε πάντα προνομιακές σχέσεις με τις τράπεζες, δεν γινόταν καμία έρευνα ενεργητικού – παθητικού και το μόνο κριτήριο για να χορηγηθεί ένα δάνειο ήταν η μελλοντική κρατική χρηματοδότηση, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης,

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως δεν ευθύνονται όλες οι παρατάξεις «συλλήβδην» για τα δάνεια. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι ζητά διαφάνεια και κανόνες στις κομματικές δαπάνες, το πολιτικό χρήμα, την χρηματοδότηση των ΜΜΕ, την κρατική διαφήμιση και τα κονδύλια των υπουργείων που απασχολούν δημοσιογράφους, αλλά για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ “να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως 'κατακτητές' στην δικαιοσύνη και στις ανεξάρτητες αρχές”.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στα έξοδα του Ποταμιού στις ευρωεκλογές (100.000€), και τις βουλευτικές εκλογές Ιανουαρίου (905.000€) και Σεπτεμβρίου (480.000€) του 2015, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει άλλο κόμμα που να έχει δημοσιοποιήσει όλες του τις εκλογικές δαπάνες.

Αναφερόμενος στις “αμαρτωλές δανειοδοτήσεις” των κομμάτων, ο κ. Θεοδωράκης είπε χαρακτηριστικά πως αν ήταν οι διαχειριστές μιας επιχείρησης που είχαν πάρει με τέτοιους όρους δάνεια, “είτε θα είχαν φύγει από την χώρα είτε θα είχαν μπει φυλακή – καθώς και τα στελέχη των τραπεζών που τα ενέκριναν”.

“Η δημοκρατία απαιτεί διαφάνεια, καταλογισμό ατομικής ευθύνης και ποινές και ο ΣΥΡΙΖΑ “δεν φαίνεται διατεθειμένος να τα πράξει” όλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, κατηγορώντας την συγκυβέρνηση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με “προσχηματικές εξαγγελίες".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης