ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εγώ υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας

Μητσοτάκης: Εγώ υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναφέροντας το αίτημα της ΝΔ για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση αργά η γρήγορα θα φύγει επισημαίνοντας πως η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει το έργο της ανόρθωσης της Ελλάδας.

«Αφήστε επιτέλους κάτι όρθιο πριν φύγετε, γιατί ένα είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα φύγετε. Το ερώτημα είναι πόση ζημιά θα έχετε κάνει κ. Τσίπρα. Κάθε μέρα που περνά το αίτημα για πρόωρες εκλογές γίνεται επιτακτικό. Η πρώτη φορά αριστερά κινδυνεύει να σαρώσει τα πάντα. Οι πολίτες απαιτούν να λειτουργήσει το κράτος. Να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο, να αναπνεύσουν και πάλι. Μόνο οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν το απαραίτητο οξυγόνο. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε στους ώμους μας και τις δικές σας ευθύνες. Η ΝΔ ίσως πολύ πιο σύντομα από ότι θα περιμέναμε και εμείς θα αναλάβει το δύσκολο έργο ανόρθωσης της Ελλάδας και θα τα καταφέρει» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως προχωρεί στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην παρούσα χρονική συγκυρία για να αποσπάσει τα μάτια της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αποδεχθεί και την πρόταση της ΝΔ για σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει το πως μπήκε η χώρα στο τελευταίο μνημόνιο και κυρίως αν είχε εμπλοκή ο κ. Τσίπρας σε πιθανό σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ.

«Είναι σημαντικό να μάθουμε αν πέρσι υπήρχε σχέδιο εξόδου από το ευρώ. Αν το σχέδιο ήταν εν γνώση σας όπως ισχυρίζονται υπουργοί. Είναι σημαντικό να μάθουμε αν γνωρίζατε πως με τις ενέργειες και τις παραλείψεις οδηγούσατε τη χώρα στο μνημόνιο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό πως δεν έχει κινείται στην ίδια λογική και στρατηγική που οδήγησε τη χώρα σε μνημόνιο και νέα μέτρα. «Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε αν το περσινό πάθημα σας έγινε μάθημα γιατί ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τώρα την κατάσταση δεν πείθει κανέναν ότι έχετε μάθει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Αν επιδιώκατε η χώρα να μην ζήσει την εμπειρία του περσινού καλοκαιριού τι διαφορετικό θα κάνατε; Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από το φθινόπωρο. Έχετε απολέσει κάθε αξιοπιστία , η τρόικα φεύγει για να γλιτώσει τις υποκλοπές. Με την ανευθυνότητα τον τυχοδιωκτισμό σας το αποτέλεσμα ήταν να ενισχύσετε περισσότερο το ρόλο του ΔΝΤ και των απαιτήσεων του .Η δραματοποίηση της υποκλοπής πείσμωσε περισσότερο τους πιστωτές» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως «στήνει άλλη μια κακοστημένη παράσταση η οποία όμως δεν κόβει πια εισιτήρια.»

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρακτική των κομμάτων να δανείζονται κατά το παρελθόν βάζοντας ενέχυρο μελλοντική κρατική χρηματοδότηση και παρουσίασε έγγραφο του Αλέξη Τσίπρα προς τράπεζα ο οποίος το 2010 ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σε δανεισμό έναντι μελλοντικής κρατικής χρηματοδότησης.

«Εμείς δεν έχουμε τίποτα κρυφό. Αναλάβαμε δημόσια τις ευθύνες μας. Εμείς στο καταστατικό μας έχουμε προβλέψει να απαγορεύετε να δανείζεται η ΝΔ. Γιατί δεν παρουσιάζετε τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ όπως έκανα εγώ; Και πείτε μας πως χρηματοδοτήσατε τις τρεις τελευταίες εκστρατείας; Ασχοληθείτε πρώτα με τα του οίκου σας και σταματήστε να συγκαλύπτετε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως «προκλητικό».

«Είχατε έρθει στη Βουλή να μας μιλήσετε για τη μάχη κατά της διαπλοκής. Κλείσατε άρων άρων την υπόθεση Σταθάκη και ψηφίσατε κατά της άρσης ασυλίας του κ. Σταθάκη για να μην λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. Αποσύρατε άρων άρων διάταξη απαλλακτική για κακοδιαχείριση στην παιδεία.

Έχετε μετατρέψει τη βουλή σε πλυντήριο για να ξεπλύνει ανομίες των στελεχών σας» είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος όσον αφορά την υπόθεση Παπασταύρου στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να προδικάζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. «Στερείτε από τους πολίτες το δικαίωμα σε μια δίκαιη λύση. Επικαλούμενος τις γνωστές λίστες φοροφυγάδων δεν καταλαβαίνετε ότι το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και όσο εκκρεμεί στη δικαιοσύνη δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε; Κουκουλώνεται τα δικά σας από τον Φλαμπουράρη μέχρι τον Σταθάκη. Μην μας κουνάτε το δάχτυλο. Δεν έχετε το ηθικό ανάστημα να το κάνετε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την πρότασή της ΝΔ για συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε πολλές φορές τον κ. Τσίπρα πως με την εξεταστική επιτροπή προσπαθεί να κουκουλώσει όπως είπε το ρόλο του κράτους στη «λασπωμένη Ειδομένη και τη φαβέλα του Πειραιά» ενώ έκανε λόγο για έναν Πρωθυπουργό που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

«Σε αυτή την κυβέρνηση του λαϊκισμού και του ψεύδους δεν υπάρχει ίχνος φιλότιμο. Ούτε ντροπή υπάρχει στην κυβέρνησή σας. Την ίδια ώρα που φέρνετε μέτρα 5,5 δις ευρώ υπογράφετε δηλώσεις κατά της λιτότητας. Επειδή θέλετε να ξεφύγετε από όλα αυτά θυμηθήκατε τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει τις πρόσφατες δηλώσεις Πολλάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ