ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ακρίβεια και εξεταστική «στριμώχνουν» Μητσοτάκη

Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

«Τι θα λέμε αν ο Μητσοτάκης αυξήσει προεκλογικώς τον κατώτατο μισθό στα 730 ευρώ»; Αυτό το ρητορικό ερώτημα είχε θέσει ο Νίκος Φίλης κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προκειμένου να καταδείξει ότι το κόμμα χρειάζεται ένα πιο συμπαγές ιδεολογικό αφήγημα από την παροχολογία για αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ.

Όπως κι αν έχει, όμως, στην Κουμουνδούρου διαπιστώνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στριμωγμένος από το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά κι αντιλαμβάνεται κι ο ίδιος ότι το 2% αύξηση στον κατώτατο για τον οποίο έχει δεσμευτεί από 1ης Ιανουαρίου μοιάζει ακόμα περισσότερο με ψίχουλα από το καλοκαίρι που το είχε ανακοινώσει.

Γι’ αυτό και θεωρούν σίγουρο, ιδίως μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο MEGA κι όσα είπε, πως θα προχωρήσει και σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Εκτιμούν, ωστόσο, πως κι αυτή δεν θα είναι αξιοσημείωτη κι ενδεχομένως να ενταχθεί στο σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχουν λάβει (ακόμα;) απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού ή από τον Πρόεδρο της Βουλής για το αν και πότε θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια που έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο μεταξύ, στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικεντρώνουν και στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου της πρότασής τους για σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα αναλάβει να ελέγξει τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ από τις λίστες Πέτσα για την αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του υπουργείου Υγείας, για τη χρηματοδότηση της Enterprise Greece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και τη χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη της δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στην Κουμουνδούρου παρατηρούν με νόημα πως την πρόταση για σύσταση της εξεταστικής επιτροπής στηρίζουν ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ, εξέλιξη που, κατά τη γνώμη τους τουλάχιστον, απομονώνει ακόμα περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη και φέρνει πιο κοντά τις προοδευτικές δυνάμεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης