ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικές πηγές: Οξύμωρο η Τουρκία να κατηγορεί την Ελλάδα για αποσταθεροποίηση στην Αν. Μεσόγειο

Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Η Αθήνα επανέρχεται την Παρασκευή στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, με αφορμή τις πρόσφατες «εμπρηστικές» δηλώσεις και κινήσεις της Άγκυρας. 

Διπλωματικές πηγές τονίζουν χαρακτηριστικά ότι «είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι μία χώρα, η οποία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο εφόσον η χώρα μας εφαρμόσει τα νόμιμα δικαιώματα της, παραβιάζει σχεδόν καθημερινά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκτοξεύει απαράδεκτες προκλητικές δηλώσεις και απειλές, παράλληλα μας κατηγορεί ότι αποσταθεροποιούμε την Ανατολική Μεσόγειο».

«Η χώρα μας θα συνεχίσει να δρα με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας ως πυξίδα το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ιδιαίτερα του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Απορρίπτουμε στο σύνολό τους τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Κατά τα λοιπά, στο μενού των σημερινών συζητήσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το μεταναστευτικό είναι το «κυρίως πιάτο», στο οποίο θα εκτεθεί ενδελεχώς η τουρκική παραβατικότητα. Κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναδιατυπώσει τη θέση για την ανάγκη αλλαγής του συμφώνου του Δουβλίνου.

Θα επαναλάβει την διαβεβαίωση ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να φυλάει αποτελεσματικά τα ελληνικά σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά.

Τα στοιχεία στα οποία εδράζεται η ελληνική παρέμβαση αντλούνται από τις επιδόσεις της Άγκυρας στον τομέα των επιστροφών.

Επιπλέον από την επίσης αναποτελεσματική δράση κατά των κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών που δρουν και επιχειρούν από τα τουρκικά παράλια.

Σε αυτό το πεδίο θα εκτεθεί η τουρκική επιθετικότητα στις νόμιμα, οριοθετημένες ΑΟΖ, όπου θα τεθεί με διακριτό τρόπο και το κρεσέντο παραβιάσεων των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο οποίο αποδύεται η Άγκυρα στα Βαρώσια.

Επιπλέον στο Κυπριακό, με την αυθαίρετη αξίωση για δυο ξεχωριστά κράτη, εκτός του προαναφερθέντος πλαισίου αλλά και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης