ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέτωπη επίθεση Μπακογιάννη σε Τσίπρα, για εθνικά, οικονομία και προσφυγικό

Ολομέτωπη επίθεση Μπακογιάννη σε Τσίπρα, για εθνικά, οικονομία και προσφυγικό
Eurokinissi/Φανή Τρυψάνη

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στο ξενοδοχείο «Πόρτο Παλάς» για τους χειρισμούς του στην οικονομία, το προσφυγικό και τα εθνικά θέματα.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης και μόνον η ΝΔ μπορεί να τη ρίξει το ταχύτερο δυνατό. Ο κ. Τσίπρας έκανε τεράστια ζημιά, κάθε μέρα που περνάει κάνει μεγαλύτερη, όσο πιο γρήγορα φύγει και μιλήσει ο λαός, τόσο πιο γρήγορα θα ξανασταθεί η χώρα και πάλι στα πόδια της».

Η κ. Μπακογιάννη, δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση, επειδή διαφωνεί με το περιεχόμενο της αξιολόγησης.

Για το προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απόλυτη ανικανότητα» και χαρακτήρισε "ντροπή" την κατάσταση στην Ειδομένη και τόνισε πως «η ΝΔ θα αγωνιστεί να υπάρξει η κοινή λογική σε αυτή την κυβέρνηση για όσο είναι ακόμα κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία είπε ότι «είναι επιπόλαιος έως επικίνδυνος ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, και η ΝΔ δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει το προσφυγικό άλλοθι για να βλαπτούν οι ελληνικές εθνικές θέσεις, να κατρακυλήσουμε σε καταστάσεις που δεν θα είναι αναστρέψιμες».

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ παρατήρησε ότι «αδυνατίζει η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, όταν στελέχη ενός κόμματος λένε ότι δεν μας ενδιαφέρει αν θα λέγονται και Μακεδονία. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ και δεν είμαστε ΑΝΕΛ. Για μας η θέση είναι μία και είναι αδιαπραγμάτευτη, και είναι η θέση την οποία κερδίσαμε στο Βουκουρέστι με τον Κώστα Καραμανλή. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις».

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ και απηύθυνε πρόσκληση ενότητας προς όλες τις πλευρές.

«Το συνέδριο θα σηματοδοτήσει το νέο ξεκίνημα της Νέας Δημοκρατίας. Να ανοίξουμε τις αγκαλιές μας, να ανοίξουμε τις πόρτες μας, να φέρουμε νέους ανθρώπους.

Να ξαναγίνει η ΝΔ η μεγάλη παράταξη, όπως κάποιοι από εμάς την ξέραμε παλιά. Να αξιοποιήσουμε το νέο διαφορετικό άνεμο που πνέει, να ξεχάσουμε αυτά που μας χώρισαν. Η ΝΔ είναι παράταξη ευθύνης, η ΝΔ -και ακόμα περισσότερο με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη- δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να λαϊκίσει και να καλλιεργήσει τα πιο χαμηλά αισθήματα του ελληνικού λαού. Δεν θα το κάνουμε ποτέ».

Με την ομιλία της στην εν λόγω εκδήλωση η Ντόρα Μπακογιάννη ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία της στους νομούς Πιερίας, Σερρών και Θεσσαλονίκης.

Το "παρών" έδωσαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σάββας Αναστασιάδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός, οι πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείων Στράτος Σιμόπουλος, Παναγιώτης Κοκκόρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης κ.ά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ