ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Η Αντιπολίτευση εκκρεμές που κινείται μεταξύ αμηχανίας και απελπισίας

Οικονόμου: Η Αντιπολίτευση εκκρεμές που κινείται μεταξύ αμηχανίας και απελπισίας
ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με δηκτικό τρόπο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην κριτική της Αντιπολίτευσης σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ και εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης θυμίζουν ένα εκκρεμές που κινείται μεταξύ αμηχανίας και απελπισίας. Γιατί δεν περίμεναν το μέγεθος της στήριξης στην ελληνική κοινωνία και γιατί οι ίδιοι δεν έχουν τίποτα να αντιπροτείνουν.

»Η αντιπολίτευση αναλώνεται δικαιολογούμενη για το κακό της παρελθόν, παραπονούμενη για το παρόν, φοβούμενη το μέλλον. Εμείς μαζί με την κοινωνία αλλάζουμε την Ελλάδα με τολμηρά βήματα.»

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα μέτρα είναι ύψους μόνο 404 εκατ. ευρώ, ενώ τα 3,5 δισ. ευρώ που αναφέρει η κυβέρνηση είναι «μαγική εικόνα» και «προπαγάνδα».

Πιο αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως:«Η εξειδίκευση από το οικονομικό επιτελείο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από στη ΔΕΘ επιβεβαίωσε ότι πρόκειται στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους είτε για επανάληψη μέτρων που ισχύουν ήδη», ενώ σε άλλο σημείοπ σημειώνει πως «η εικόνα των 3,5 δισ. που παρουσιάζει η κυβέρνηση είναι προπαγάνδα».

Για «ρεσιτάλ αλαζονικού και διχαστικού λόγου» κατηγορεί τον πρωθυπουργό το Κίνημα Αλλαγής, στον απόηχο της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, την Κυριακή στην 85η ΔΕΘ.

«Ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε και σήμερα το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς. Αγνοεί ότι η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι,του γυρίζουν ήδη την πλάτη. Κατά τα λοιπά επανέλαβε τα προσωρινά, με ημερομηνία λήξης και προεκλογικά μέτρα του», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

«Η πολιτική του δεν αλλάζει. Οδηγεί στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Τα μέτρα του κυρίως στηρίζουν λίγους και ισχυρούς, όπως τους μεγαλοϊδιοκτήτες και τους μεγάλο κληρονόμους», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι του πακέτου είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ οι δήθεν παροχές για το λαό, δεν αναπληρώνουν τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό-λαϊκό εισόδημα, τις οποίες έφεραν τα συνεχή αντεργατικά μέτρα, η ακρίβεια, οι άδικοι φόροι, η εμπορευματοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών, η αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ από το υπουργείο Οικονομικών.