ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική για τα capital controls ζητά η ΝΔ- Την απορρίπτει η κυβέρνηση

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τα αίτια των capital controls την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών καταθέτει εντός της ημέρας η ΝΔ.

Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τα αίτια της επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls), την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων κατέθεσε στη Βουλή η ΝΔ όπως είχε προαναγγείλει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του ομιλία.

Η ΝΔ ζητά από την Επιτροπή να διερευνήσει αν υπήρξε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ μέσω έκδοσης παράλληλου νομίσματος και κουρέματος των ομολόγων που βρίσκονταν στα χέρια της ΕΚΤ, καθώς και αν υπήρξε σχέδιο εισβολής στο Νομισματοκοπείο στο οποίο είχαν ανάμειξη και υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Παράλληλα θα ζητήσει να γίνει γνωστό αν το σχέδιο αυτό ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, όπως υπουργοί της τότε κυβέρνησης ισχυρίζονται, ή αν ενεργούσαν χωρίς να έχει δώσει εντολή και χωρίς να έχει γνώση ο Αλέξης Τσίπρας. Στη ΝΔ υπενθυμίζουν πως χθες στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσουν ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει τη πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης και αντίστοιχα η κυβέρνηση να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Η θέση του Μαξίμου

Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση της ΝΔ , αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Σημειώνουν ότι η κυβέρνηση θεωρεί την κίνηση αυτή της ΝΔ ως αντιπερισπασμό στην πρόταση της κυβέρνησης να διερευνήσει τα θαλασσοδάνεια και τα οικονομικά σκάνδαλα.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως είναι γνωστό ότι τα capital controls επιβλήθηκαν στη χώρα ως προσπάθεια να χειραγωγηθεί το δημοψήφισμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο λαός το γνωρίζει αυτό και πως η κυβερνητική πολιτική έχει εγκριθεί με εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τα capital controls.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης