Γεωργιάδης κατά Πολάκη για εμβόλιο και Βόρεια Μακεδονία
Τα «πυρά» του εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αναφορικά με τους εμβολιασμούς έστρεψε σήμερα μέσω Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.
O υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε την Πέμπτη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «εκπρόσωπο των εναντίον του εμβολιασμού», ενώ τον κατηγορεί για «ψεύδος, συκοφαντία και συνωμοσία».
Αφορμή για την νέα επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη αποτελούν τα screenshots που επισυνάπτει από απαντήσεις του Π. Πολάκη μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook, όπου αναφέρει πως ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19.
«Όχι μέχρι στιγμής. Θα αποφασίσω τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, με βάση τις μεταλλάξεις και τις επιπλοκές τι και ποιο θα κάνω. Τώρα δεν έχει νόημα», φαίνεται να απαντά σε σχετική ερώτηση ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα ότι δέχεται τον κ. Πολάκη για «να πάρει τις ψήφους αυτών των ανθρώπων».
«Ο κ. Πολάκης έχει δηλώσει ότι είναι ενεργός χειρουργός και ότι χειρουργεί κανονικά. Επίσης δήλωσε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο ακόμη. Αυτό πέραν όλων των άλλων είναι και σοβαρό ιατρικό ζήτημα την ώρα που το κόμμα του δέχεται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού» επισημαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής για το εργασιακό νομοσχέδιο έκανε ειδική μνεία στον κ. Πολάκη, λέγοντας πως «αμφισβήτησε ευθέως τη διαδικασία εμβολιασμού» και ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα «να αποκηρύξετε τις σαχλαμάρες» του πρώην υφυπουργού Υγείας.
«Ο μεγάλος επιστήμων και γνώστης των εμβολίων κ. Πολάκης λέει πώς βρήκαμε τόσο γρήγορα εμβόλια. Το στηρίζετε αυτό, κύριε Τσίπρα; Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνετε είναι να έρθετε και να αποδοκιμάσετε δημόσια τις σαχλαμάρες», είπε ο πρωθυπουργός.
Μάλιστα η κόντρα Γεωργιάδη Πολάκη μεταφέρθηκε σήμερα και σε άλλο πεδίο καθώς ο υπουργός σήμερα δημοσιοποίησε έγγραφα για να διαψεύσει τους ισχυρισμούς Πολάκη ότι αναφέρεται στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας αποκαλώντας την «Μακεδονία».
Παραδέχτηκε ωστόσο κάποιες αναφορές στη χώρα ως «ΜΚ» λέγοντας ότι αυτό «δεν θα ξανασυμβεί».