ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tσίπρας προς Μητσοτάκη: Δεν απαντήσατε για την ταμπακιέρα της διαπλοκής

Tσίπρας προς Μητσοτάκη: Δεν απαντήσατε για την ταμπακιέρα της διαπλοκής

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θεωρώντας πως ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε στις αιτιάσεις του για παρεμβάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων στη Δικαιοσύνη σχολίασε. «Αντί να απαντήσετε, δεν είπατε για την ταμπακιέρα για τη διαπλοκή για το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με τη Siemens. Οι κυβερνήσεις 2012-2015 παρενέβησαν στη δικαιοσύνη με αντισυνταγματικές διατάξεις. Άκουσα το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να λένε πως αυτές τις παρεμβάσεις πρέπει να τις άρουμε. Πράγματι θα φροντίσουμε το επόμενο διάστημα να το κάνουμε αυτό».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας έκανε εκτεταμένη αναφορά στην κριτική που άσκησε ο κ. Μητσοτάκης στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του.

«Ο κύριος Μητσοτάκης προσπάθησε να δημιουργήσει την εικόνα πως για όλα τα δεινά ευθύνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευθύνεται για όλα τα δεινά ενώ, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχουν καμιά ευθύνη. Προσπάθησε να παρουσιάσει την ψευδή εικόνα πως τα πάντα έχουν καταστραφεί στην χώρα τους τελευταίους 15 μήνες. Η έκθεση του ΟΟΣΑ διαψεύδει τον κύριο Μητσοτάκη.Εσείς μέσα σε τρία χρόνια φέρατε μέτρα 63 δις και λέτε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τα κατέστρεψε όλα σε 15 μήνες.

Παράλληλα οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ λένε πως το δεύτερο εξάμηνο του 2016 βγαίνουμε στην ανάπτυξη. Οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ λένε πως η ανεργία έχει πέσει από το 26% στο 24,5%. Επίσης θα ήθελα να πω πως παρά τις δυσμενείς συνθήκες υπερβήκαμε το στόχο σε έσοδα.

Δεν ισχυρίζομαι πως η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία είναι παραδεισένια. Όμως από την άλλη πλευρά το να δημιουργείται η κατάσταση πως εμείς πήγαμε να δημιουργήσουμε καταστροφή στην οικονομία ενώ εσείς τα πηγαίνατε περίφημα είναι ψευδές».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για εκλογές σχολίασε πως «όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Εσείς βιάζεστε επειδή βλέπετε πως ο κλοιός γύρω από την διαπλοκή σφίγγει. Είναι χιλιοπαιγμένο το παραμύθι της παρένθεσης αλλά ο δράκος ψόφησε. Ξεχάστε το, η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση τετραετίας».