ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάλλεται για τρεις μήνες το συνέδριο του Ποταμιού

Αναβάλλεται για τρεις μήνες το συνέδριο του Ποταμιού
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Τρεις μήνες αναβολή πήρε το συνέδριο του Ποταμιού που είχε προγραμματιστεί για το πρώτο σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου (4-6/12/2015) και για λόγους συμβολισμού επιλέχθηκε από την Σεβαστουπόλεως το τελευταίο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου για να συμπέσει με τα δεύτερα γενέθλια του κόμματος που ίδρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τα αιτήματα των εθελοντών, αλλά και της νεολαίας να αφιερωθεί περισσότερος χρόνος στον προσυνεδριακό διάλογο, κρίθηκαν «ορθά» από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή που αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση την διεξαγωγή του συνεδρίου από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου.

«Στόχος του Ποταμιού είναι να κάνει ένα ανοιχτό και ουσιαστικό συνέδριο στο οποίο θα συζητηθούν θέματα που έχουν ωριμάσει στην κοινωνία. Οι άνθρωποι που πλησιάζουν το Ποτάμι αυξάνονται διαρκώς. Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε να δώσουμε χρόνο για μια ουσιαστική, οργανωμένη συζήτηση», λένε στη Σεβαστουπόλεως.
Ήδη στελέχη του Ποταμιού «οργώνουν» την Ελλάδα με στόχο να επικοινωνήσουν τις θέσεις του Ποταμιού, αλλά πρωτίστως για να ακούσουν προτάσεις των ίδιων των πολιτών. Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου ο Σταύρος Θεοδωράκης ταξιδεύει για την Κρήτη και την ερχόμενη Τετάρτη προς Πάτρα, ενώ η Αθηνά Δρέττα και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης θα βρίσκονται αυτό το σαββατοκύριακο στο Βόλο.