ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Lockdown – Γεωργιάδης: Η κατάργηση του SMS εξαρτάται από την επιτάχυνση των εμβολιασμών

Lockdown – Γεωργιάδης: Η κατάργηση του SMS εξαρτάται από την επιτάχυνση των εμβολιασμών
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την εκτίμηση πως ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί η αποστολή γραπτού μηνύματος (SMS) για τις μετακινήσεις των πολιτών εξέφρασε τη Μεγάλη Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι τις εξελίξεις ως προς αυτό το ζήτημα θα κρίνει ο ρυθμός των εμβολιασμών έναντι της Covid 19.

«Θα μπορούσε το SMS να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες, αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως «όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς».

Μιλώντας, εξάλλου, στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων που θα κλείνουν στις 23:00, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Οι πολίτες πρέπει στις 23.00 να είναι σπίτι ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής».

Ο ίδιος ανέφερε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει υποβάλει αίτημα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με σκοπό την κατάργηση του click inside στα εμπορικά καταστήματα, «ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη δεκτό», όπως είπε.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς έναντι του κορωνοϊού, ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην το αμελήσουν.

«Μόνη λύση για να γλιτώσουμε καραντίνες και sms είναι το εμβόλιο. Σέβομαι το ατομικό δικαίωμα όσων αποφάσισαν να μην κάνουν το εμβόλιο αλλά η πράξη αυτή κρίνεται και πρόκειται για απόλυτη κοινωνική ανευθυνότητα. Με την πράξη αυτή θέτεις σε κίνδυνο τους άλλους. Ηθικά απαράδεκτος όποιος δεν κάνει το εμβόλιο. Ωστόσο, ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα εμπορικά κέντρα είπε πως «έπρεπε να ανοίξουν γιατί από την ώρα που είχε ανοίξει το υπόλοιπο λιανικό εμπόριο όσο ήταν κλειστά αυτά και τα mall δημιουργείτο μεγάλος αθέμιτος ανταγωνισμός εντός του λιανικού εμπορίου και επομένως έπρεπε αυτή η κατάσταση να λήξει».

Για το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων, σημείωσε πως «όπως έγινε και πέρυσι θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να τα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους γάμους και τις βαπτίσεις τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

«Όσο η πανδημία πέφτει τα μέτρα αίρονται. Όσο κάνουμε εμβόλια θα έχουμε γάμους και βαπτίσεις», επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.